Σκληρή επίθεση Β. Καραβάκου κατά Μ. Καρπέτα
Πολιτική

Σκληρή επίθεση Β. Καραβάκου κατά Μ. Καρπέτα

Σκληρή επίθεση στον τέως δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδη Καρπέτα, εξαπολύει ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Βασίλης Καραβάκος.

Με αφορμή τις κατηγορίες του πρώτου περί «άτυπης συμμαχίας» μεταξύ της παράταξης του κ. Καραβάκου με αυτήν του νυν δημάρχου Στράτου Σαραούδα, ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών επισημαίνει:

Μετά την 9ετη θητεία του ως δήμαρχος Μεταμόρφωσης, ο κ. Καρπέτας αποφάσισε, όπως προκύπτει, να ενδυθεί τον μανδύα του σχολιαστή των πολιτικών δεδομένων της Μεταμόρφωσης. Μόνο που για να κριθεί, έστω ως ανεκτός, πρέπει να μάθει ακόμα πολλά πράγματα.

Αφορμή γι’ αυτό το άρθρο αποτελεί το πόνημα του κ. Καρπέτα όπου «ξεσκέπαζε» την «άτυπη συνεργασία, προεκλογική και μετεκλογική» των παρατάξεων Σαραούδα και Καραβάκου, όπως φαντασιώνεται ο κ. Καρπέτας, για να δικαιολογήσει την ήττα του. Η εκλογή μου ως μέλους της Γ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής από το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεταμόρφωσης ενόχλησε τα μέγιστα τον πρώην δήμαρχο.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Τον είχε ξαναενοχλήσει το 2014, όπου έκανε τα πάντα για να αποτρέψει την ψήφιση της υποψηφιότητάς μου για τη Γ.Σ. της ΠΕΔΑ. Και τότε δεν του βγήκε: Την υποψηφιότητά μου υπερψήφισαν δύο παρατάξεις, αυτές των κ.κ. Τζίτζιφα και Χαρίση, με αποτέλεσμα την εκλογή μου και την εμφανή δυσαρέσκεια του κ. Καρπέτα.

  • Όλη την 5ετια τίμησα την ψήφο των συναδέλφων μου παρευρισκόμενος και συμμετέχοντας ενεργά σε όλα τα fora της Αυτοδιοίκησης. Αυτοδιοικητικό τουρισμό εμείς δεν κάναμε, όπως έκανε ο κ. Καρπέτας, σύμφωνα με δική του ομολογία.
  • Συμμετείχα στον Συντονισμό Αιρετών, μια συλλογικότητα εκλεγμένων στην Αυτοδιοίκηση, σε ριζοσπαστική κατεύθυνση, με πρόταγμα την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Με σεβασμό στην Αυτοδιοίκηση και στις θέσεις με τις οποίες εκλέχτηκα, συμμετείχα στο σύνολο των κινητοποιήσεων της Αυτοδιοίκησης (π.χ. Ναύπλιο, ενάντια στην Ελληνογερμανική Συμμαχία, όπου συμμετείχαν -με τους Γερμανούς- οι κ.κ. Καρπέτας και Παπαδόπουλος). Η παρουσία μας στις ΠΕΔΑ & ΚΕΔΕ δεν είχε καμία σχέση με τις απαράδεκτες συμπεριφορές του κ. Καρπέτα, ο οποίος από βήματος του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, αναφέρθηκε στο τρίτο μνημόνιο, αυτό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως «το τρίτο… το μακρύτερο…» και αποδοκίμαζε μέσα στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, φωνάζοντας «δεν ντρέπεσαι λίγο» και καθύβριζε την κυβέρνηση και έκανε άνω – κάτω το 10o Forum Αυτοδιοίκησης.

Αυτή τη φορά, στις εκλογές του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν μια παράταξη που υπερψήφισε την υποψηφιότητά μου, η παράταξη Σαραούδα.

Στη λογική του κ. Καρπέτα είναι αδιανόητη οποιαδήποτε προσπάθεια σύνθεσης. Μόνο πολεμική, και όλα για τον εαυτό μας. Το απέδειξε περίτρανα όταν αποπειράθηκε να πάρει η παράταξή του και τις δύο θέσεις της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. της Κοινωφελούς, όπου και ετράπη σε άτακτη φυγή όταν διαπίστωσε ότι κινδυνεύει να μην πάρει καμία! 

Ο κ. Καρπέτας, αν θα είχε τη δυνατότητα. θα απέκλειε κάθε άλλη δύναμη από όλες τις θέσεις. Ευτυχώς δεν έχει τέτοια δυνατότητα.

Στη δική μας λογική υπάρχει χώρος για σύνθεση. Το πράξαμε κατά την εκλογή του Δ.Σ. της Κοινωφελούς,  όπως και κατά την εκλογή των σχολικών επιτροπών, όπου συνεννοηθήκαμε όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, για το ποιοι θα μπουν. Το ότι στην πρόταση της δημοτικής αρχής (όπως ορίζει ο νόμος) βρέθηκαν εκπρόσωποι παρατάξεων της αντιπολίτευσης, μάλλον διέφυγε του κ. Καρπέτα. Έχασε την ευκαιρία να μιλήσει και για άλλες «υπόγειες συνεργασίες».

Είναι και προπετής

Και επειδή ο κ. Καρπέτας είναι και προπετής, καταλήγει στα «αναπόδραστα» ερωτήματα:

Αν ο «άκαμπτος κ. Καραβάκος δεσμεύτηκε να στηρίξει δεξιές επιλογές στην ΠΕΔ Αττικής και -ενδεχομένως- στην ΚΕΔΕ;» Δεν είχε την υπομονή να περιμένει μια μέρα, να δει τα ψηφοδέλτια στην ΠΕΔΑ.

Στις εκλογές στην ΠΕΔΑ ήμουν υποψήφιος με τον Συντονισμό Αιρετών για μια αντιμνημονιακή ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση και ο εκπρόσωπος της παράταξης ως ομιλητής.

Στις εκλογές αυτές μας έλειψε μια ψήφος για την κατάκτηση μιας έδρας, γεγονός που θα στερούσε την αυτοδυναμία από την παράταξη Ενωμένη Αυτοδιοίκηση (υποστηριζόμενη από τη Ν.Δ.).

Ο κ. Καρπέτας μπερδεύεται. Νομίζει ότι όπως πορεύεται αυτός, πορεύονται και οι άλλοι. Επειδή αποτέλεσε -υιοθετημένο- πολιτικό τέκνο και χειροκροτητή του πρώην προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, προκειμένου να τον βάλει στην Επιτροπή Θεσμών (ο κ. Πατούλης είχε απόλυτη πλειοψηφία στην απερχόμενη ΚΕΔΕ), νομίζει ότι όλοι είναι ίδιοι. Στην προσπάθεια να ευχαριστήσει τον ευεργέτη του στην ΚΕΔΕ προχώρησε μέχρι και σε θεσμική απρέπεια σε βάρος του όμορου Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, στην υπόθεση με την εκδήλωση της κ. Πατούλη στο διαδημοτικό γήπεδο, παρά την αντίθεση της δημοτικής αρχής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Δεύτερος (από το τέλος)

Η στάση του αυτή εκτιμήθηκε «δεόντως» στις πρόσφατες εκλογές της ΠΕΔΑ από τους εκλέκτορες του Αυτοδιοικητικού Κινήματος και τον άφησαν εκτός του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ (πήρε 10 σταυρούς από τους 30), ενώ διασώθηκε από την τελευταία θέση για τους αντιπροσώπους για την ΚΕΔΕ για μια ψήφο: Πήρε 5 έναντι 4 του 15ου (από τους 30 δυνητικούς). Έβαλε έναν «από κάτω»…

Αν ωστόσο ο κ. Καρπέτας θέλει ας απαντήσει και μερικά άλλα αναπόδραστα ερωτήματα:

  1. Γιατί αγωνίστηκε επί 3 χρόνια για να πληρώσει ο Δήμος Μεταμόρφωσης 2.000.000 ευρώ για το αγροτεμάχιο στον Κηφισό, όταν έχει αντικειμενική 250.000 ευρώ;
  2. Γιατί μετά την αποτυχία του να δώσει τα 2.000.000 στον Κηφισό προσπαθεί μανιωδώς θα δοθούν τα 3.650.000 για το Κτήμα Κουτσουμπέλη, όταν έχει αντικειμενική 2.800.000 και δεν το διεκδικεί κανένας άλλος;  Γιατί πλήρωσε 200.000 ευρώ για το γήπεδο 5×5 στην Κάτω Μποφίλια, την ώρα που η Νέα Φιλαδέλφεια έδωσε 125.000 ευρώ για 3 γήπεδα;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet