Στρ. Σαραούδας: Για την αγορά ακινήτων ο δήμαρχος πρέπει να σεβαστεί την ισχυρή εντολή των δημοτών της Μεταμόρφωσης
Πολιτική

Στρ. Σαραούδας: Για την αγορά ακινήτων ο δήμαρχος πρέπει να σεβαστεί την ισχυρή εντολή των δημοτών της Μεταμόρφωσης

Οι αγορές των ακινήτων από την πλευρά του Δήμου Μεταμόρφωσης απασχόλησαν την πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον απερχόμενο δήμαρχο Μιλτιάδη Καρπέτα και τους παριστάμενους επικεφαλής παρατάξεων να δίνουν τα συγχαρητήριά τους στον Στράτο Σαραούδα για την εκλογική νίκη που πέτυχε και να του εύχονται να έχει μία γόνιμη θητεία ως δήμαρχος Μεταμόρφωσης. Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος ευχαρίστησε για τα συγχαρητήρια και τις ευχές και τόνισε ότι στόχος του είναι να παίρνονται οι αποφάσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και επιθυμία του είναι «να πάμε όλοι μαζί στην επόμενη ημέρα του Δήμου».

Μετά τις καθιερωμένες ευχές, ο κ. Σαραούδας ζήτησε από τη διοίκηση να μην προχωρήσει στην ολοκλήρωση των αγορών των ακινήτων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να σεβαστούν την άποψη των δημοτών της Μεταμόρφωσης» και συμπλήρωσε ότι η νέα δημοτική αρχή υπό την ηγεσία του θέλει να προχωρήσει σε αυτές τις αγορές με τους όρους όμως που είχε καταθέσει και προεκλογικά. Δηλαδή, να γίνει νέα διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες. Ο κ. Σαραούδας διευκρίνισε ότι οι αγορές των οικοπέδων στην Πίνδου και στη «Γενοβέφα» έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί, όμως για όλα τα άλλα ακίνητα θα πρέπει να τα διαπραγματευτεί η νέα διοίκηση που έχει πάρει και τη λαϊκή εντολή και μάλιστα, όπως είπε, ήταν πολύ ισχυρή.    

Ο νέος δήμαρχος θύμισε ότι η αντιπολίτευση ήταν υπέρ αυτών των αγορών όμως με άλλους όρους, τους οποίους θα υπηρετήσει στη νέα διαπραγμάτευση που θέλει να κάνει. Μάλιστα, αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε ιδιαιτερότητες των ακινήτων, τις οποίες γνωρίζει και με την ορθή διαπραγματευτική τακτική του θα μπορέσει να αποκομίσει μεγάλο όφελος για τον Δήμο.

Ειδικότερα, ο κ. Σαραούδας ενημέρωσε ότι για το ακίνητο Κουτσουμπέλη υπάρχει ζήτημα με το υπουργείο Πολιτισμού για τα κτήρια που βρίσκονται εντός του ακινήτου και τόνισε ότι αυτό θα πρέπει να το εξετάσει η εκτιμήτρια, η οποία δεν γνώριζε ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα και του είπε ότι «πέφτει από τα σύννεφα»

Ακόμη ενημέρωσε για το οικόπεδο του κ. Δουλαβέρη. Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι τμήμα μίας τεράστια έκτασης. Έτσι, η αγορά του με υψηλό κόστος θα αποδειχτεί ζημιογόνα αν δεν ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά γης, με μία ενιαία εδαφοτεχνική μελέτη, μέσω της οποίας θα μπορούσε να αποδείξει ο Δήμος πόσο δύσκολο είναι να κτίσεις εκεί, οπότε να ρίξει τις τιμές και να έχει πολύ μεγάλο όφελος. Πρόκειται, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, για πράγματα για τα οποία δεν έχει ενημερωθεί η ορκωτή εκτιμήτρια με την οποία μίλησε τηλεφωνικά, και η οποία διαβεβαίωσε τον νέο δήμαρχο ότι θα τα λάβει υπόψη της στην εκτίμησή της.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος ολοκλήρωσε λέγοντας: «Είναι  ηθικό το θέμα. Πρέπει να αφήσετε εμάς να κάνουμε τις διαπραγματεύσεις».     

Από την πλευρά του ο απερχόμενος δήμαρχος απάντησε ότι είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Βέβαια, εκείνη την στιγμή ο κ. Σαραούδας παρέπεμψε τον δήμαρχο στα πρακτικά των συγκεκριμένων συνεδριάσεων όπου αποδείκνυαν τα λεγόμενα του κ. Σαραούδα.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Σαραούδα υπενθυμίζει ότι ο κ. Καρπέτας είχε δηλώσει με σαφήνεια ότι θα παίρνει τις αποφάσεις από κοινού με τον νέο δήμαρχο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet