Στρ. Σαραούδας: Εμμονή δημάρχου Μεταμόρφωσης για την αγορά του οικοπέδου
Πολιτική

Στρ. Σαραούδας: Εμμονή δημάρχου Μεταμόρφωσης για την αγορά του οικοπέδου

Για «εμμονή» του δημάρχου Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδη Καρπέτα, σε μία «πανάκριβη αγορά οικοπέδου που πιθανότατα δεν πληροί τις προϋποθέσεις» κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Επίδα για τη Μεταμόρφωση, Στράτος Σαραούδας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται:

Πώς ο αρχηγός της Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση Σ. Σαραούδας εξέθεσε τη δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο
Εμμονή του δημάρχου σε μία πανάκριβη αγορά που πιθανότατα δεν πληροί τις προϋποθέσεις

Με ιδιαίτερη μεθοδικότητα ο επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, Στράτος Σαραούδας, επισήμανε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεταμόρφωσης, τα σοβαρά λάθη της διοίκησης στο γνωστό θέμα της αγοράς του οικοπέδου για την υπηρεσία της καθαριότητας. Ένα οικόπεδο που είναι και πανάκριβο, καθώς κοστίζει περίπου 2 εκατ. ευρώ, και πιθανότατα δεν πληροί τους όρους της διακήρυξης αγοράς. Ενώ, εντύπωση προκαλεί η εμμονή της διοίκησης να το αγοράσει, χωρίς να κάνει πολεοδομικό έλεγχο. Πάντως ο κ. Σαραούδας έχει καταθέσει προσφυγές σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες διατηρώντας το σοβαρό αυτό θέμα στην επικαιρότητα.

Παράλληλα, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση έθεσε θέμα που αφορούσε στο αν θα έπρεπε ο Δήμος να προχωρήσει στην αγορά του οικοπέδου μετά την απάντηση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Αχαρνών ότι το οικόπεδο δεν πληροί βασικούς όρους της διακήρυξης, όπως το να είναι ενιαίο, να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και μία σειρά άλλων σοβαρών παραλείψεων.

Μάλιστα, θα πρέπει να τονιστεί ότι με τη θέση του κ. Σαραούδα να γίνει Πολεοδομικός Έλεγχος συμφωνεί και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης, εκθέτοντας για μία ακόμη φορά την δημοτική Αρχή και τις πρακτικές που ακολούθησε για την αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου. Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι η Νομική Υπηρεσία δεν είχε ενημερωθεί αποδεικνύοντας την μυστικοπάθεια που διακατέχει την δημοτική Αρχή.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Στράτος Σαραούδας δέχτηκε επιθέσεις από τη συμπολίτευση και τον δήμαρχο ώστε να μην μπορέσει να διατυπώσει τα επιχειρήματά του. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί και η στάση δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που ενώ έχουν σοβαρές αμφιβολίες για αυτήν την αγορά δεν τις εκφράζουν δημόσια προκειμένου να μην πάνε κόντρα στον δήμαρχο.

Όπως αναμενόταν ο δήμαρχος δεν απάντησε επί της ουσίας, αλλά παρέπεμψε στο τι θα αποφασίσει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στην επιμονή του κ. Σαραούδα να τεθεί σε ψηφοφορία από το Σώμα το αν συγκεκριμένα θα πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει σε αυτήν την αγορά, παρά τα όσα υποστηρίζει η Διεύθυνση Πολεοδομίας Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Αχαρνών, η πρόεδρος διευκόλυνε τη δημοτική Αρχή και διέκοψε τη συνεδρίαση προκειμένου να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση που την έφερε ο αρχηγός της Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση.

Πάντως ο κ. Σαραούδας σε δήλωσή του ήταν ξεκάθαρος ότι από τη στιγμή που το θέμα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, η παράταξη θα το επαναφέρει και είναι οριστική η απόφασή της να το διατηρεί στην επικαιρότητα μέχρι να δικαιωθεί. Αυτή η αγορά θα κάνει μεγάλο κακό στον Δήμο και η Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση θεωρεί χρέος της να την πολεμήσει με όλες τις δυνάμεις της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet