Στρ. Σαραούδας: Σοβαρός κίνδυνος να γίνει… άνθρακας το αποθεματικό του Δήμου Μεταμόρφωσης
Πολιτική

Στρ. Σαραούδας: Σοβαρός κίνδυνος να γίνει… άνθρακας το αποθεματικό του Δήμου Μεταμόρφωσης

«Σοβαρός κίνδυνος να γίνει… άνθρακας το αποθεματικό του Δήμου Μεταμόρφωσης» τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης, επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, Στράτος Σαραούδας, εφόσον αυτό μεταφερθεί σε λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος.

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης, ο κ. Σαραούδας έκανε λόγο για πολλά έργα τα οποία έχει ανάγκη ο Δήμος και τόνισε ότι «είναι μία ακόμη λάθος επιλογή της δημοτικής αρχής να μην αξιοποιεί τα χρήματα» και ότι ο Δήμος «μπορεί να χάσει τη δυνατότητα ελέγχου των ίδιων των χρημάτων του».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση:

Επιβεβαιώθηκε η πολιτική φιλοσοφία του υποψηφίου δημάρχου Στράτου Σαραούδα για υλοποίηση των απαραίτητων έργων
Σοβαρός κίνδυνος να γίνει… άνθρακας το αποθεματικό του Δήμου Μεταμόρφωσης 

Το επίκαιρο θέμα της μεταφοράς των αποθεματικών των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεταμόρφωσης, στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί όλους τους δήμους της χώρας και είχε τεθεί και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης, όμως, έχει σοβαρούς λόγους να είναι διπλά ανήσυχος, όπως πολύ εύστοχα εξήγησε ο υποψήφιος δήμαρχος Στράτος Σαραούδας, κατά την τοποθέτησή του προς το Σώμα.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση, υπογράμμισε τα πολλά και σημαντικά έργα που έχει ανάγκη η πόλη να γίνουν και δεν έχουν γίνει, όπως οι παιδικοί σταθμοί, οι αθλητικοί χώροι, το δημαρχείο και το αμαξοστάσιο. Παράλληλα, επισήμανε την λανθασμένη, όπως αποδεικνύεται, τακτική της διοίκησης να συγκεντρώνει το πλεόνασμα και να μην προχωρά στην υλοποίηση των απαραίτητων έργων, καθώς κινδυνεύει πλέον, πολύ σοβαρά, να χάσει τη δυνατότητα ελέγχου των ίδιων των χρημάτων του Δήμου. Σημειώνουμε πως αν τα χρήματα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, τότε η κυβέρνηση θα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να τα μεταφέρει στα κρατικά ταμεία.     

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σαραούδας τόνισε στην παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Είναι χρήματα του Δήμου Μεταμόρφωσης και των κατοίκων του. Εμείς, μάλιστα, είμαστε σε μία ιδιόμορφη κατάσταση, καθώς έχουμε έναν δήμο που είναι αδρανέστατος εδώ και δέκα χρόνια και αυτά τα χρήματα τα έχουμε απόλυτη ανάγκη για να γίνουν τα έργα που δεν έγιναν όλα αυτά τα χρόνια. 

»Μπορεί η παρούσα δημοτική αρχή να μην έκανε καμία μελέτη και κανένα έργο όμως τα χρήματα τα χρειάζεται ο Δήμος μας.

»Επίσης, δείχνει ότι είναι μία ακόμη λάθος επιλογή της δημοτικής αρχής να μην αξιοποιεί τα χρήματα και να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

»Θα έπρεπε να έχουμε φτιάξει παιδικούς σταθμούς, αθλητικούς χώρους, δημαρχείο, αμαξοστάσιο και όσα ακόμα χρειαζόμαστε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet