Συμμαχία Πολιτών: Ανερμάτιστη διαχείριση από τη δημοτική Αρχή Μεταμόρφωσης
Πολιτική

Συμμαχία Πολιτών: Ανερμάτιστη διαχείριση από τη δημοτική Αρχή Μεταμόρφωσης

Για «ανερμάτιστη διαχείριση της δημοτικής Αρχής Μεταμόρφωσης» κάνει λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Βασίλης Καραβάκος, με αφορμή τη συζήτηση του ισολογισμού του Δήμου για το 2014.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραβάκος η δημοτική Αρχή θα έπρεπε «να έχει μηδενίσει κάθε δάνειο του Δήμου», καθώς «βρήκε από την προηγούμενη διοίκηση δάνεια 13.100.000 ευρώ», ενώ «εισέπραξε 18.000.000 ευρώ παραπάνω στην εξαετία που ήταν στη διοίκηση (από τα αδικαιολόγητα εισπραχθέντα δημοτικά τέλη)».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, «στους ισχυρισμούς του κ. Καρπέτα περί “συνετής διαχείρισης”, “επιτυχιών” και “σφιχτής οικονομικής πολιτικής” απάντησαν οι αριθμοί: 18.000.000 ευρώ παραπάνω από τα νόμιμα έχει εισπράξει την 6ετία η σημερινή δημοτική Αρχή, 13.100.000 δανειακές υποχρεώσεις παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών. Σήμερα έπρεπε να έχουν εξοφλήσει ολοσχερώς τα δάνεια και όλες τις οφειλές. Αντί αυτού, έκαναν αναχρηματοδότηση και έτσι, αντί να αποπληρωθούν όλα τα δάνεια το 2021, οπότε η Μεταμόρφωση θα είχε μηδέν δανειακό υπόλοιπο, αποπληρώνονται στο 2034. Η λογική “εμείς να έχουμε ταμείο ως το 2019 (εκλογές) και για μετά δε μας νοιάζει” είναι βλαπτική για την πόλη. Αλλιώς λέγεται “ποιος ζει-ποιος πεθαίνει” ως τότε ή “βλέποντας και κάνοντας”, κάτι που χρησιμοποιεί η δημοτική Αρχή για πολλά θέματα».

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τον κ. Καραβάκο, η συζήτηση ανέδειξε ότι:

  • Στον Δήμο δεν υπάρχει μηχανισμός εσωτερικού ελέγχου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
  • Δεν λειτουργεί ακόμα (2017) ηλεκτρονική αποθήκη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εικόνα για τα υλικά (εργαλεία και άλλα είδη) που μπαίνουν και βγαίνουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet