Ένας εξαιρετικός… Ματωμένος Γάμος στο Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης
Πολιτισμός

Ένας εξαιρετικός… Ματωμένος Γάμος στο Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης

Εξαιρετικά πετυχημένο ήταν το ξεκίνημα της καλλιτεχνικής περιόδου 2019-2020 στον Δήμο Μεταμόρφωσης. Το Τμήμα Πολιτισμού μόλις μία εβδομάδα μετά την αυλαία της θερινής κινηματογραφικής λέσχης ξεκίνησε τις δράσεις της νέας χρονιάς, διοργάνωσε την παρουσίαση της παράστασης «Ο Ματωμένος Γάμος».

Το κορυφαίο λογοτεχνικό έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, που αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης λογοτεχνίας, παρουσιάστηκε στην πόλη από την θεατρική ομάδα «Main Point» σε διδασκαλία του διακεκριμένου Έλληνα σκηνοθέτη Δημήτρη Κανέλλου.

Το αίθριο του Συνεδριακού Κέντρου Μεταμόρφωσης ήταν ασφυκτικά γεμάτο από νωρίς, με πλήθος δημοτών, εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής, του Δημοτικού Συμβουλίου και φορέων της πόλης οι οποίοι παρακολούθησαν, με εξαιρετικό ενδιαφέρον και σεβασμό μία υποδειγματικά δουλεμένη παράσταση. Παρακολούθησαν 21 ηθοποιούς επί σκηνής να αναμετρώνται, μέσα από το κείμενο του Λόρκα, με τη χαρά και τον πόνο, με το αναμενόμενο και το απρόοπτο, τη σύγκρουση και τον συμβιβασμό, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες τους και τελικά με τη ζωή και τον θάνατο. Δυνατές ερμηνείες από τους ηθοποιούς της ομάδας «Main Point» σε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση και διδασκαλία του Δημήτρη Κανέλλου που ανέδειξε όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου, τον ποιητικό λόγο, το έντονα μεσογειακό ηθολογικό τοπίο με τα κοινωνικά του χαρακτηριστικά, τα στοιχεία της φύσης, τις παραδόσεις, τους μύθους, τη ζωή αντρών και των γυναικών που αποζητούν ελευθερία στην παραδοσιακή κοινωνία της Ισπανίας, η οποία τους αρνείται την κοινωνική ή ερωτική ισότητα.

Η επόμενη δράση του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης είναι προγραμματισμένη για τις 28 Σεπτεμβρίου 2019, οπότε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (21ΟΤΑ), και τον Σύνδεσμο Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος & Μέριμνας Υγείας  «Κωστάκης Μεσογίτης», προβάλλοντας και τιμώντας τη μεγάλη ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, θα παρουσιάσουν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κινηματογράφου και του μιούζικαλ.     

Αγαπημένες συνθέσεις και τραγούδια θα αποδοθούν από τη Φιλαρμονική Χαλανδρίου με 40 και πλέον μουσικούς επί σκηνής, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ιωαννίδη και τις διακεκριμένες τραγουδίστριες Άννα Μορφίδου και Σοφία Παπαδημητροπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet