Η «Ελένη» του Ευριπίδη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης στις 23/6
Πολιτισμός

Η «Ελένη» του Ευριπίδη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης στις 23/6

Πλησιάζει η παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη, σε μορφή θεατρικού αναλογίου, το αποτέλεσμα ενός πολύμηνου προγράμματος, μίας ευτυχούς σύμπραξης του 1ου Γυμνασίου της πόλης και των μουσικών συνόλων του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής. Ειδικότερα, η παράσταση ανεβαίνει την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο.

Στην επικείμενη παρουσίαση στις 23 Ιουνίου θα συμπράξουν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης (υπό τη διδακτική επίβλεψη της φιλολόγου τους Ελευθερίας Σταυριανού), η διακεκριμένη ηθοποιός Ρένα Κυπριώτη, η Μεικτή Χορωδία και η Χορωδία «ΑΙΩΝΙΟΙ ΕΦΗΒΟΙ’» του Δήμου (μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύζευξη αφού μέλη των ΚΑΠΗ θα βρεθούν στην ίδια σκηνή και θα τραγουδήσουν μαζί με μαθητές σχολείου, συμμετέχοντας στην ίδια παράσταση), το Ensemble Δωματίου και οι συνεργάτες των δομών του Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης.

Η παρουσίαση θα έχει έντονο το μουσικό στοιχείο, και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου είχαν μέσα απ’ την προετοιμασία της, τη δυνατότητα να διδαχθούν, εκτός από βασικές αρχές ορθοφωνίας και εκφοράς του θεατρικού λόγου, και φωνητικής τεχνικής και χορωδιακού τραγουδιού.

Ιδιαίτερα σημαντικό, για το Τμήμα Πολιτισμού είναι πως πρόκειται για την πρώτη φορά που λαμβάνει σάρκα και οστά ένα τέτοιο, εκτεταμένο πρόγραμμα καλλιτεχνικής συνεργασίας σχολείου της πόλης με τα μουσικά σύνολα του Δήμου, και μάλιστα με την θεματολογία του να προέρχεται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων.

Τέλος, το Τμήμα Πολιτισμού αναφέρει ότι η σύμπραξη αυτή δίνει στους μαθητές την δυνατότητα να εμβαθύνουν και να κατανοήσουν μετέχοντας βιωματικά μέσω της Τέχνης, σε υψηλό βαθμό θέματα της διδακτέας ύλης, οξύνοντας ταυτόχρονα το αισθητικό τους κριτήριο, την υγιή εξωστρέφεια και την κριτική τους σκέψη και φέρνοντας πολλούς απ’ αυτούς για πρώτη φορά σε επαφή με ανάλογα καλλιτεχνικά πεδία, με όσα σημαντικά αυτό σημαίνει για την εξέλιξη τους, γεγονός που από μόνο του, μας κάνει όλους εξαιρετικά χαρούμενους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet