Η παράσταση «Λέλα Καραγιάννη – Η Μάνα της Αντίστασης» στη Μεταμόρφωση στις 7/10
Πολιτισμός

Η παράσταση «Λέλα Καραγιάννη – Η Μάνα της Αντίστασης» στη Μεταμόρφωση στις 7/10

Μία βραβευμένη και με διθυραμβικές κριτικές από διαπρεπείς τεχνοκριτικούς παράσταση φιλοξενεί το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20:30, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για το έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου «Λέλα Καραγιάννη – Η Μάνα της Αντίστασης», εμπνευσμένο από τη ζωή της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη που δημιούργησε μια από τις πρώτες αντιστασιακές οργανώσεις μαζί με τα παιδιά της.

Το έργο παρουσιάζεται, για 7ο συνεχόμενο καλλιτεχνικό έτος, σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, με την αγαπημένη ηθοποιό Μαίρη Βιδάλη, ιδανική ερμηνεύτρια, στο ρόλο της Λέλας Καραγιάννη (α’ βραβείο ερμηνείας «Αντιγόνη Βαλάκου»).

Επικεφαλής της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα», η Λέλα Καραγιάννη εκτελέστηκε από τα στρατεύματα κατοχής για τη δράση της, μαζί με αγωνιστές της αντίστασης στο Δαφνί στις 8 Σεπτεμβρίου 1944, 34 μέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας. Έπεσε στα χέρια στης Γκεστάπο τον Ιούλιο του ’44 μαζί με τα πέντε από τα επτά της παιδιά και υπέστη φριχτά βασανιστήρια στα κρατητήρια της οδού Μέρλιν. Όμως η ζωή της ήταν πολυκύμαντη και γεμάτη εκπλήξεις από τα παιδικά της χρόνια. Όλα τα παραπάνω μαζί με την ισχυρή, γεμάτη υψηλά νοήματα και συμβολισμούς θεματολογία, καθιστούν την παράσταση, η οποία υλοποιείται με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης, καθηλωτική.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet