Συγκίνησε το κοινό το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο 1ο Δημοτικό Μεταμόρφωσης
Πολιτισμός

Συγκίνησε το κοινό το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο 1ο Δημοτικό Μεταμόρφωσης

Υπέροχη και ταυτόχρονα συγκινητική βραδιά η Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου για τους πολίτες της Μεταμόρφωσης, που γέμισαν από νωρίς το δροσερό προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, για να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη, αγωνιστή και διανοούμενο Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την φυσική του απώλεια που με πολύ σεβασμό και αίσθηση μέτρου είχε σχεδιάσει το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης.

Ακούστηκαν επιλεγμένα αποσπάσματα από έργα και κύκλους τραγουδιών του από τα μουσικά σύνολα του Δήμου (κουαρτέτο χάλκινων πνευστών, πιάνο και φωνητικό σύνολο) και τους συνεργάτες τους , παρουσιάστηκε αρχειακό κινηματογραφημένο υλικό με ξεχωριστές στιγμές από την διαδρομή του και ακολούθησε η προβολή της βραβευμένης, οσκαρικής ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη «Αλέξης Ζορμπάς».

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, χαιρετισμό εκ’ μέρους της δημοτικής αρχής απηύθυνε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σκοπελίτη, μιας και ο δήμαρχος Ευστράτιος Σαραούδας βρισκόταν σε ανειλημμένη υποχρέωση, εκπροσωπώντας τον Δήμο στο 13ο Forum της Αυτοδιοίκησης στον Πόρο (διοργάνωση της Ένωσης Δημάρχων Αττικής σε συνεργασία με την ΠΕΔΑ).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πολιτεία Πολιτών Σάββας Νάνος, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Βάγγερ, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πηνελόπη Νάνου, εκπρόσωποι παρατάξεων, αρχών και συλλόγων της πόλης και πλήθος δημοτών, οι οποίοι έσπευσαν με το τέλος του πρώτου μέρους της εκδήλωσης να συγχαρούν τους καλλιτέχνες, εκφράζοντας τα θερμότερα των συναισθημάτων τους για το καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Συμμετείχαν οι σοπράνο Σοφία Ζακολίκου , μέτζο σοπράνο Μαντώ Μάντζιου, τενόρος Γιάννης Βρυζάκης, βαρύτονος- καλλιτεχνική διεύθυνση Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός, πιάνο Αλέξανδρος Φαρής, ενώ οι μουσική διεύθυνση και οι ενορχηστρώσεις ήταν του Θεοδόσιου Αγγ. Σμυρνιού.

«Ακόμα μία εκδήλωση από το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου μας που έστρεψε με θετικό τρόπο τα μάτια της κοινής γνώμης στην αγαπημένη μας πόλη. Μείνετε κοντά μας ακολουθούν σύντομα ανακοινώσεις για νέες εκδηλώσεις για όλα τα γούστα, πάντα με ελεύθερη είσοδο» αναφέρει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet