Στη σύνταξη του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων προχώρησε ο Δήμος Μεταμόρφωσης
protothema.gr
Κοινωνία

Στη σύνταξη του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων προχώρησε ο Δήμος Μεταμόρφωσης

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης προχώρησε στη σύνταξη του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) η οποία και ολοκληρώθηκε.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών και με βάση το νόμο 4710/2020 «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και άλλες διατάξεις», οι Δήμοι μητροπολιτικών κέντρων, οι μεγάλοι ηπειρωτικοί Δήμοι, οι Δήμοι πρωτευουσών περιφερειακών ενοτήτων, καθώς και οι μεγάλοι και μεσαίοι νησιωτικοί Δήμοι της χώρας υποχρεούνται να συντάξουν Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων αφορά στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Στο πλαίσιο της εκπόνησης της υπηρεσίας Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Δήμου Μεταμόρφωσης, πραγματοποιήθηκε η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, η οποία περιλαμβάνει την καταγραφή των στοιχείων υπερκείμενου σχεδιασμού και ειδικότερα την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τις εθνικές στρατηγικές και στρατηγικές περιφερειακού και επιπέδου, τη μελέτη των πολεοδομικών χαρακτηριστικών της περιοχής καθώς και την ανάλυση των πληθυσμιακών δεδομένων και κατανομής της κατοχής οχήματος και θέσεων στάθμευσης τα οποία αποτελούν τη βάση για τη χωροθέτηση των ηλεκτρικών φορτιστών.

Επίσης, μελετήθηκαν οι θέσεις στάθμευσης εντός των ορίων του Δήμου, οι ειδικές θέσεις στάθμευσης Ι.Χ. (όπως για παράδειγμα ΑμεΑ), θέσεις ΤΑΧΙ, λεωφορείων και φορτοεκφορτώσεων, έγινε ανάλυση των υποδομών του οδικού δικτύου, των ποδηλατοδρόμων, των πεζοδρόμων και των μέσων μαζικής μεταφοράς σε συνδυασμό με την καταγραφή των μελλοντικών αναπλάσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων όπως προκύπτουν από αντίστοιχα Σχέδια και προτάσεις όπως π.χ. το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Τέλος, χωροθετήθηκαν θέσεις στάθμευσης και σημεία επαναφόρτισης Η/Ο, οχημάτων ΑΜΕΑ, λεωφορείων δημοτικής και αστικής συγκοινωνίας, ΤΑΞΙ, οχημάτων τροφοδοσίας και τουριστικών λεωφορείων σύμφωνα με τις αντίστοιχες Τεχνικές Οδηγίες του ΥΠΕΝ.

Η εκπόνηση του του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) χρηματοδοτείται εξ’ολοκλήρου από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ: ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 (Α.Π. 4) «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ΣΦΗΟ)» ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» 2020.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet