Θέματα ασφάλειας και παραβατικότητας στη Μεταμόρφωση συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον δήμαρχο
Κοινωνία

Θέματα ασφάλειας και παραβατικότητας στη Μεταμόρφωση συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον δήμαρχο

Ευρεία συνάντηση για την ασφάλεια και την παραβατικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεταμόρφωσης πραγματοποιήθηκε σήμερα (13/7) στο δημαρχείο της πόλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στέλιος Σαριδάκης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας Βασίλης Κορκολής και η αντιπρόεδρος και νομικός Μαρία Αγγελοπούλου.

Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Β.Α. Αττικής, ταξίαρχος Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Β.Α. Αττικής, αστυνομικός διευθυντής Αθανάσιος Φυλακτάκης, ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Μεταμόρφωσης, αστυνόμος α’ Φώτης Μοσχάκης, καθώς και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μεταμόρφωσης, υπαστυνόμος β΄ κ. Στάικος.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, κατά τη συνάντηση έγινε λεπτομερής αναφορά στη δραστηριότητα ανά περιοχή της Μεταμόρφωσης και ένας απολογισμός των ενεργειών τόσο του Δήμου, όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) που έχει και την αρμοδιότητα.

Σε αυτό το σημείο επικροτήθηκε από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. η ύπαρξη νυκτερινών περιπολιών από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, η ύπαρξη και δράση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας, αλλά και η πρόσφατη τοποθέτηση φυλάκων σε όλα τα σχολεία και τους αθλητικούς χώρους, δομές που υπό επίβλεψη αρχίζουν ήδη να παραμένουν ανοιχτοί στους πολίτες μέχρι το βράδυ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. «ο Δήμος Μεταμόρφωσης πραγματικά κάνει ό,τι μπορεί και συνεισφέρει με κάθε τρόπο».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε για την αναγνώριση, τόνισε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τη στιγμή που συνεχίζει να υπάρχει έλλειψη προσωπικού στην αστυνομία, ζητώντας την περαιτέρω ενίσχυση των περιπολιών και την αύξηση της αστυνομικής παρουσίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «προτιμούμε και επιζητούμε μια εντονότερη αστυνομική παρουσία από οποιαδήποτε άλλη μορφή ιδιωτικής φύλαξης. Ωστόσο αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και θέλησή σας, αλλά και τα προβλήματα -με κύρια την έλλειψη προσωπικού- που αντιμετωπίζετε, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, όπως άλλωστε οφείλουμε. Κάθε κίνησή μας, το ξέρετε καλά, όσον αφορά στην παραβατικότητα και την ασφάλεια, γίνεται κατόπιν συνεννόησης με εσάς. Μία συνεργασία και επικοινωνία που βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο».

Οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. δεσμεύθηκαν να συνδράμουν ακόμη περισσότερο και να ενισχυθεί και άλλο η συνεργασία με τον Δήμο, ώστε να γίνει ακόμη πιο άμεση η αντίδρασή τους. Σε αυτό το σημείο ο δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι σύντομα σκοπεύει να πιέσει και πάλι, διεκδικώντας να ενισχυθούν με προσωπικό οι αστυνομικές μονάδες στη Μεταμόρφωση.

Στη συνέχεια, μέσα από την παράθεση συγκεκριμένων συμβάντων, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι επειδή πέραν της καταστολής, σημασία έχει και η πρόληψη, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από την ενημέρωση, να πραγματοποιηθούν από κοινού δράσεις του Δήμου και του ΤοΣΠΠα με την Ελληνική Αστυνομία.

Ειδική αναφορά έγινε και στο πρόσφατο περιστατικό ανηλίκων στην περιοχή, όπου η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε ότι έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ενώ ενημέρωσε και για το ότι αποσαρθρώθηκε ένα τμήμα του δικτύου κλοπής προτομών στα Βόρεια, με την έρευνα να συνεχίζεται.

Η συνάντηση έκλεισε με τη συμφωνία η επικοινωνία και συνεργασία του Δήμου με την ΕΛ.ΑΣ. να παραμένει τακτική και τη δέσμευση να ακολουθήσουν αντίστοιχες συνολικές συναντήσεις και στο εγγύς μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet