Αναπάντητα τα ερωτήματα της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη προς τη διοίκηση για δημοτικό στάδιο Ν. Ιωνίας και κλειστό στα Πευκάκια
Αθλητισμός

Αναπάντητα τα ερωτήματα της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη προς τη διοίκηση για δημοτικό στάδιο Ν. Ιωνίας και κλειστό στα Πευκάκια

Η δημοτική παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη Δήμου Νέας Ιωνίας, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Παν. Μανούρη, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Οκτωβρίου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Σωτήρης Σκευοφύλαξ υπέβαλε στη δήμαρχο σειρά ερωτήσεων σχετικά με τα ζητήματα που υπάρχουν στο Δημοτικό Στάδιο και στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο στα Πευκάκια. 

Ειδικότερα, ρωτήθηκε η δημοτική αρχή «γιατί δεν έχει γίνει καμία ενέργεια προκειμένου να εξασφαλιστεί η παροχή υπηρεσιών γιατρού στο στάδιο κατά τις ημέρες και ώρες των προπονήσεων των αθλουμένων πολιτών, που δεν είναι μέλη αθλητικών σωματείων, τα οποία παρέχουν ή οφείλουν να παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες στα μέλη τους». Επιπλέον, ζήτησε ενημέρωση για το ποιος έχει την αρμοδιότητα να αποφασίζει γι’ αυτά τα θέματα που αφορούν τη διοίκηση εν γένει των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης, ο ΟΠΑΝ ή κάποια διεύθυνση του Δήμου.

Δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα οι παράγοντες και τα στελέχη των αθλητικών σωματείων που χρησιμοποιούν τις ανωτέρω αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν προσκληθεί από τον Δήμο για να μάθουν να χρησιμοποιούν έστω τη συσκευή του απινιδωτή που εγκαταστάθηκε από μηνών στο Δημοτικό Στάδιο, όπως υποστηρίζει η παράταξη, ο κ. Σκευοφύλαξ ζήτησε ενημέρωση για ποιον λόγο σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία από τη δημοτική αρχή, για τη διενέργεια σχετικών σεμιναρίων τόσο για τη χρήση της συσκευής απινιδωτή, όσο επίσης και για τη βασική γνώση και τη βασική υποστήριξη ζωής με Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων εντός του Δημοτικού Σταδίου.

Επίσης, ζήτησε ενημέρωση για «τα διαχρονικά σοβαρά προβλήματα του Δημοτικού Σταδίου, που παραμένουν άλυτα και για τα οποία η δημοτική αρχή μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει την παραμικρή πρόθεση να τα αντιμετωπίσει».

Ανέφερε, δε, ως σοβαρότερα και πιο άμεσα αυτά τα εξής:

  1. Επισκευή ή αντικατάσταση του αθλητικού τάπητα του στίβου και του γηπέδου ποδοσφαίρου, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση και δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί για την τέλεση αγώνων λόγω υφισταμένου κινδύνου τραυματισμού των αθλητών.
  2. Λήψη απαιτούμενων μέσων προφύλαξης από τυχόν τραυματισμούς  και αποκατάσταση φωτισμού στον χώρο ρίψεων του στίβου, αλλά και συνολικά στο γήπεδο.
  3. Διαχωρισμός, με πρόσφορο μέσο, του αθλητικού τάπητα του στίβου από αυτόν του εφαπτόμενου του ποδοσφαίρου για την αποφυγή τραυματισμών κατά τη διάρκεια των προπονήσεων των αθλητών των αθλητικών συλλόγων.  
  4. Συντήρηση και αντικατάσταση του εξοπλισμού αγωνισμάτων του στίβου που είναι απαραίτητος για την διεξαγωγή τους.

Τέλος, ο κ. Σκευοφύλαξ επανήλθε και ζήτησε ενημέρωση για την τυχόν εξέλιξη που υπάρχει στο «τεράστιο ζήτημα της μεταφοράς των απορριμματοφόρων που σταθμεύουν εντός του Δημοτικού Σταδίου».

Στα παραπάνω συγκεκριμένα ερωτήματα η δήμαρχος δεν έδωσε καμία απάντηση, όπως τονίζει η παράταξη, «παραμένοντας σταθερή στη θέση που έχει υιοθετήσει από καιρό ότι “έχουμε απαντήσει”, “γιατί ρωτάτε;”, “δεν χρειάζεται να ρωτάτε”. Τα συμπεράσματα δικά σας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet