Εγκαινιάστηκε η νέα εξέδρα στο Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας
Αθλητισμός

Εγκαινιάστηκε η νέα εξέδρα στο Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας

Στην καρδιά της Νέας Ιωνίας, στο δημοτικό στάδιο της πόλης, εγκαινιάστηκε, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, η κατασκευή νέας εξέδρας στο στάδιο, ένα ιδιαίτερα, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, σημαντικό έργο για την αναβάθμιση του αθλητισμού και του πολιτισμού στον Δήμο, αλλά και σε ολόκληρη τη Βόρεια Αθήνα.

Πρόκειται για την κατασκευή της νέας εξέδρας του σταδίου, χωρητικότητας 2.000 θεατών, καθώς και τη δημιουργία κλειστών αθλητικών χώρων, γραφείων και αποδυτηρίων στα πρότυπα σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, με πλήρη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Προχθές στο Γαλάτσι, χθες στο Φάληρο, σήμερα στη Νέα Ιωνία, σε λίγες μέρες στη Λυκόβρυση. Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί και ολοκληρώνει σπουδαία αθλητικά έργα για όλους τους πολίτες με τους δήμους που κοπιάζουν και συνεργάζονται. Η Αυτοδιοίκηση επιτελεί τον ρόλο της. Συνεχίζουμε».

Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο ομιλίας του αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για την ανάπτυξη του αθλητισμού στη Νέα Ιωνία, ένα έργο που συνολικά στοίχισε 2.987.405,04 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.

Στη συνέχεια απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μπαλάφας, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γ. Καραμέρος, οι οποίοι αμέσως μετά έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων.

Ακολούθησαν οι μαθητικοί αγώνες δρόμου που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης & Νεολαίας του Δήμου Νέας Ιωνίας (ΟΠΑΝ) σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και Λύκεια, τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου (ΚΕΒΡΕΦΟ), το Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, το Ειδικό Σχολείο (ΣΜΕΑ) και τον ΑΓΣ «ΑΝΑΤΟΛΗ».

Λίγα λόγια για το έργο «Κατασκευή κερκίδων αθλητικού κέντρου και διαμόρφωση αγωνιστικών χώρων και περιβάλλοντος χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας»:

Οι κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Νέας Ιωνίας έχουν χωρητικότητα 2.260 θεατών και πληρούν όσον αφορά στον τρόπο κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων, το σύνολο των σύγχρονων λειτουργικών απαιτήσεων και  κανονισμών.

Στις εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 1800 μ2 που αναπτύσσονται στον υπό των κερκίδων χώρο, κατασκευάστηκαν σύγχρονα αποδυτήρια για τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Νέας Ιωνίας, τον ΟΠΑΝ (Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νέας Ιωνίας) καθώς και αποδυτήρια για τις φιλοξενούμενες ομάδες και τους διαιτητές, χώρο γυμναστηρίου, ιατρείου, και φυσικοθεραπείας.

Εξαιτίας του ότι, στο Στάδιο της Νέας Ιωνίας υπάρχει και στίβος – χαρακτηριστικό μοναδικό για τα στάδια της ευρύτερης περιοχής-  καθιστά το χώρο ιδιαιτέρως προσφιλή και στους Δημότες  που αποζητούν ήπιες αθλητικές δραστηριότητες και ευνοούνται πλέον από την ύπαρξη οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η χρήση του χώρου θα είναι καθημερινή  και ολοήμερη ακόμη και τα Σαββατοκύριακα καθώς διοργανώνονται από αρμόδιες οργανώσεις (ΕΠΣΑ κ.α)  αγώνες πρωταθλημάτων σε εθνικό επίπεδο, δραστηριότητες που αναμένεται θα ενισχυθούν λόγω καλύτερης κτιριακής υποστήριξης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet