Συνάντηση των Κ.Ο. Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ με τον ΑΓΣ «Η Ανατολή» για τα ζητήματα του συλλόγου
Αθλητισμός

Συνάντηση των Κ.Ο. Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ με τον ΑΓΣ «Η Ανατολή» για τα ζητήματα του συλλόγου

Τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι που ασχολούνται με τον κλασσικό αθλητισμό, οι μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και η παντελής αδιαφορία της πολιτείας και του Δήμου Νέας Ιωνίας αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΓΣ «Η Ανατολή» με αντιπροσωπεία των Κ.Ο. Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους δημοτικούς σύμβουλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Ιωνίας Κώστα Κατιμερτζόγλου και Παναγιώτη Τσουκαλά και τον Μιχάλη Χασιώτη, στέλεχος του ΚΚΕ.

Οι Κ.Ο. Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ αναφέρουν σχετικά:

«Στον συγκεκριμένο σύλλογο είναι εγγεγραμμένοι πάνω από 200 αθλητές όλων των ηλικιών και αρκετοί απ’ αυτούς συμμετέχουν σε πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και πρόσφατα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι επιτυχίες του συλλόγου είναι αποτέλεσμα της κοπιαστικής δουλειάς των μελών του Δ.Σ τα οποία χωρίς να λογαριάζουν κούραση, με μεράκι και αγάπη για τον κλασσικό αθλητισμό, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από Πολιτεία και Δήμο δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό για να λειτουργεί απρόσκοπτα ο σύλλογος.

Όπως οι ίδιοι περιέγραψαν, η κατάσταση σε σχέση με τις υποδομές του δημοτικού σταδίου της Ν. Ιωνίας είναι πολύ άσχημη. Το ταρτάν έχει κυριολεκτικά βουλιάξει σε διάφορα σημεία κάτι που θέτει σε καθημερινό κίνδυνο την υγεία και την ακεραιότητα των αθλητών. Ο φωτισμός του γηπέδου είναι ανεπαρκής, με τον ένα πυλώνα προβολέων να μην λειτουργεί καθόλου, κάνοντας απαγορευτικό την διεξαγωγή επίσημων αγώνων τις απογευματινές ώρες. Δεν υπάρχει στρώμα για το άλμα επί κοντό και το στρώμα για το άλμα εις ύψος δεν είναι σε καλή κατάσταση, με αποτέλεσμα οι αθλητές αυτών των αθλημάτων να μην μπορούν να προπονηθούν και να “μεταναστεύουν” καθημερινά σε στάδια γειτονικών Δήμων. Επιπλέον, σοβαρή έλλειψη είναι ότι δεν υπάρχει σκέπαστρο για το σκάμμα του άλματος εις μήκος που να προστατεύει την άμμο από τη βροχή και την υγρασία, κάτι που δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στους αθλητές.

Σημαντική προϋπόθεση είναι, αφού καθημερινά προπονούνται ταυτόχρονα στο στάδιο εκατοντάδες αθλητές όλων των συλλόγων και όλων των αθλημάτων, η λήψη μέτρων για την αποφυγή ατυχημάτων. Και όμως πίσω από τα τέρματα του ποδοσφαίρου δεν υπάρχουν δίχτυα ασφαλείας με αποτέλεσμα τα παιδιά που ασχολούνται με τον κλασσικό αθλητισμό να είναι εκτεθειμένα  σε πιθανό σοβαρό τραυματισμό από τα σουτ των ποδοσφαιριστών που προπονούνται την ίδια ώρα στο στάδιο.

Και, όπως τα ίδια τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δήλωσαν, τρέμουν καθημερινά μην συμβεί κάτι κακό καθώς στο στάδιο δεν υπάρχει γιατρός για τους αθλητές και με την πολιτεία και τον Δήμο να μην έχουν λάβει κανένα μέτρο για αυτό, παρότι το γνωρίζουν.

Επίσης, δήλωσαν αγανακτισμένοι με το γεγονός ότι τα απορριμματοφόρα της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου συνεχίζουν να φιλοξενούνται στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου με αποτέλεσμα η μυρωδιά από τα σκουπίδια δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα για τους αθλητές και τους προπονητές.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου υπογράμμισαν ότι ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι ελεύθεροι χώροι στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία βοηθητικών και άλλων αθλητικών υποδομών, με ευθύνη της πολιτείας και του δήμου παραμένουν για χρόνια αναξιοποίητοι.

Επίσης εδώ και πολλά χρόνια δεν λαμβάνουν χρηματοδότηση από καμία πηγή με αποτέλεσμα όλα τα έξοδα ακόμη και για την μετακίνηση και διαμονή των αθλητών σε επίσημους αγώνες, για τις φυσικοθεραπείες τους και την αποκατάσταση από τραυματισμούς, να τα επωμίζεται ο σύλλογος.

Με αγανάκτηση τόνισαν ότι όταν απευθύνονται στους αρμόδιους φορείς για να εκθέσουν τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν και να απαιτήσουν λύσεις, βρίσκουν κλειστές πόρτες.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ αφού εξήραν την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου ώστε ο κλασσικός αθλητισμός να παραμείνει ζωντανός στην Νέα Ιωνία και να δίνει διέξοδο στον λαό και την νεολαία της περιοχής,  δεσμεύτηκαν ότι θα προβούν σε κάθε ενέργεια ώστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και συνολικά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην Νέα Ιωνία να λυθούν. Για αυτό το σκοπό το ΚΚΕ θα απευθυνθεί προς όλους τους αρμόδιους φορείς και ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Διοικητικού Συμβουλίου, των αθλητών και των προπονητών και να στηρίζει το πολύ σημαντικό έργο τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet