«Γ. Σεφέρης»: Η δημοτική αρχή Ν. Ιωνίας θα στεγάσει τα 7ο και 9ο Νηπιαγωγεία σε προκάτ!
Νέα Ιωνία

«Γ. Σεφέρης»: Η δημοτική αρχή Ν. Ιωνίας θα στεγάσει τα 7ο και 9ο Νηπιαγωγεία σε προκάτ!

Για «εμπαιγμό» εκ μέρους της δημοτικής αρχής Νέας Ιωνίας σε ό,τι αφορά την προετοιμασία για τη φιλοξενία της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης κάνει λόγο ο ΣύλλογοςΕκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»N. Ιωνίας Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η δημοτική αρχή προσανατολίζεται στην λύση των προκάτ για τη στέγαση των 7ου και 9ου Νηπιαγωγείων, ουσιαστικά ξεγελώντας γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης» καταγγέλλει:

Η δημοτική αρχή της κυρίας Θωμαΐδου βρήκε τη λύση για  το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία της Ν. Ιωνίας!!!

Αφού προσπάθησε να μετακινήσει το  παράρτημα του 7ου Νηπιαγωγείου από  τον Περισσό στο 10ο Δημοτικό Σχολείο στην Αλσούπολη, μετά τις αντιδράσεις γονιών, εκπαιδευτικών αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, κατάφερε με τις ψήφους 3 δημοτικών παρατάξεων να παραμείνει η περσινή απαράδεκτη κατάσταση με τις γνωστές μετακινήσεις των νηπίων μακριά από το σπίτι τους.  

Στη συνέχεια, αφού προσανατολίστηκε στην εύρεση και μίσθωση χώρων για τη στέγαση των 7ου και 9ου Νηπιαγωγείων, τελικά κατέληξε να προχωρήσει, με επείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, σε απόφαση για την προμήθεια τριών «οικίσκων», προκάτ δηλαδή(!!!), οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα προαύλια(;;;) των παραπάνω Νηπιαγωγείων.  

Ο εμπαιγμός της κ. Θωμαΐδου απέναντι σε γονείς και εκπαιδευτικούς δεν έχει όρια!!! Και ας διαβεβαίωνε η ίδια το Δ.Σ. του Συλλόγου «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» ότι είναι θέμα αρχής να μη βάλει σε προκάτ τα νήπια!!!

Όπως αποδεικνύεται όμως, όλη η προηγούμενη τακτική της ήταν βήμα – βήμα προμελετημένη. Παίζοντας με την αγωνία των γονιών, επιδιώκει να  δείξει ότι κατέβαλε δήθεν κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δυστυχώς κατέληξε στη λύση των προκάτ «από  ανάγκη»… Στην πραγματικότητα δεν είχε σκοπό να βρει χώρους για να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα των νηπιαγωγείων.   

Συνυπεύθυνοι είναι και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι, με τη θετική τους ψήφο, στέλνουν παιδιά και εκπαιδευτικούς από Σεπτέμβρη σε «τσίγκινα κλουβιά», τοποθετημένα σε χώρους υπαρχόντων σχολείων. Υλοποιούν τόσο πρόθυμα και χωρίς ίχνος αντίστασης τις οδηγίες τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της σημερινής της Ν.Δ. και νομιμοποιούν στην αντίληψη του κόσμου ότι το 2020 ένα κοντέινερ μπορεί να αποτελεί χώρο νηπιαγωγείου.

Η οκνηρία, η αδιαφορία και οι πονηριές της δημοτικής αρχής της Νέας Ιωνίας δεν πείθουν όμως ούτε τους εκπαιδευτικούς, ούτε τους γονείς πλέον, οι οποίοι θα  συνεχίσουν να απαιτούν την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής σύμφωνα με τις σύγχρονες μορφωτικές απαιτήσεις της εποχής μας, σε σύγχρονα ασφαλή κτήρια. Αυτό που η πολιτική των κυβερνήσεων και των δημοτικών  αρχών  που την υπηρετούν στερεί από τα παιδιά τους.

Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται η θέση ότι χωρίς κρατική χρηματοδότηση, ανέγερση νέων κτηρίων με υποδομές και εξοπλισμό, χωρίς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, δεν μπορεί επί της ουσίας να εφαρμοστεί η δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Διεκδικούμε μέσα από το σωματείο μας να παρθούν όλα τα μέτρα για την πραγματική εφαρμογή της με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet