Δημότης έγινε «μπαλάκι» μεταξύ Ν. Ιωνίας και Χαλανδρίου για τη δεύτερη δόση του εμβολίου, που… έπεφτε Σάββατο!
Κοινωνία

Δημότης έγινε «μπαλάκι» μεταξύ Ν. Ιωνίας και Χαλανδρίου για τη δεύτερη δόση του εμβολίου, που… έπεφτε Σάββατο!

Την ώρα που καταγράφεται σοβαρή μείωση του αριθμού των εμβολιασμών στη χώρα και οι υγειονομικές αρχές «σπαζοκεφαλιάζουν» για το πώς να πείσουν τους ανεμβολίαστους να επισκεφθούν το εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής τους, κάποιοι υπάλληλοι μάλλον ανησυχούν περισσότερο για τα… Σαββατοκύριακά τους.

Το περιστατικό που καταγγέλθηκε στο «Ε» και αφορά την περιπέτεια μιας δημότη η οποία επιθυμούσε να εμβολιαστεί προκαλεί πράγματι προβληματισμό και ίσως θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά από τους αρμοδίους.

Το γεγονός εκτυλίχθηκε στον Δήμο Ν. Ιωνίας και μας το μετέφερε ο σύζυγός της. Η δημότης είχε προγραμματισμένο ραντεβού για τη δεύτερη δόση εμβολιασμού της το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο Κέντρο Υγείας της πόλης. Ωστόσο, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου δέχεται μία τηλεφωνική κλήση από τη γραμματεία του Κέντρου, μέσω της οποίας ενημερώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός της, καθώς είναι το μοναδικό ραντεβού και το Κέντρο δεν θα άνοιγε για ένα μόνο άτομο! Οι λύσεις που της προτάθηκαν ήταν ή να κλείσει νέο ραντεβού για την ίδια μέρα και ώρα στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίου ή να κλείσει νέο ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας για τις 9/10 (πάλι ημέρα Σάββατο).

Το προφανές ερώτημα που ήρθε στο μυαλό της γυναίκας ήταν «κι αν και το άλλο Σάββατο είναι η μόνη που πρέπει να προσέλθει για εμβολιασμό, θα ανοίξει το κέντρο;». Για το λόγον αυτόν και προκειμένου να εμβολιαστεί στην ώρα της, επέλεξε την πρώτη λύση και έκλεισε νέο ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίου. Αλλά ακόμη δεν είχε τελειώσει η περιπέτειά της… Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, στις 10.20 το πρωί, λαμβάνει νέα τηλεφωνική κλήση, αυτή τη φορά από το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίου, απ’ όπου ακούει για δεύτερη φορά την ίδια δικαιολογία. Ότι, δηλαδή, το Κέντρο δεν θα μπορούσε να ανοίξει μόνο για ένα άτομο, αφού θα ήταν πάλι η μοναδική που θα είχε ραντεβού εκείνη την ημέρα. Η νέα προτεινόμενη λύση ήταν να προσέλθει την τρέχουσα ημέρα, στις 15:00, προκειμένου να εμβολιασθεί. Η γυναίκα εξήγησε ότι αυτό ήταν αδύνατον λόγω του ότι ήδη βρισκόταν στην εργασία της και μετά από μια δύσκολη… διαπραγμάτευση, το Κ.Υ. Χαλανδρίου πείστηκε να τη δεχτεί την ημέρα και ώρα που όριζε το ήδη υπάρχον ραντεβού. 

Η κατάληξη: Την επόμενη ημέρα (2 Οκτωβρίου), η γυναίκα προσήλθε με τον σύζυγό της στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίου, στις 8.30 το πρωί, για να διαπιστώσει ότι δεν ήταν το μοναδικό ραντεβού, αφού στον χώρο αναμονής υπήρχαν τουλάχιστον άλλοι 6-7 πολίτες, μαζί με τους συνοδούς τους κάποιοι, ενώ κατά την αναμονή της προσήλθαν άλλοι δύο. Άρα, το «επιχείρημα» ότι δεν μπορεί να ανοίξει το Κέντρο για ένα άτομο πήγε… περίπατο. Μάλιστα, η ίδια η δημότης, όπως αναφέρει, άκουσε λίγο αργότερα υπαλλήλους του Κ.Υ. να συζητούν μεταξύ τους, αναφέροντας ότι προτρέπουν τους πολίτες να έρθουν Παρασκευή για να μην προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας «Σαββατιάτικα»!

Τελικώς, ο εμβολιασμός της ολοκληρώθηκε (κατά τ’ άλλα) κανονικά, αλλά ο προβληματισμός και η απορία του συζύγου που μας κατήγγειλε το γεγονός παραμένουν εύλογα: «Προσωπικά βρίσκω αυτή την κατάσταση εξοργιστική και θεωρώ ότι θα πρέπει να λάβουν γνώση οι ανώτεροι υπεύθυνοι ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν, σε μια τόσο δύσκολη υγειονομική περίοδο, να θέλει ο πολίτης να προστατευτεί και το ίδιο το υγειονομικό προσωπικό να τον απωθεί και να τον αποτρέπει με αυτόν τον τρόπο. Αντί να του λέει “έλα” να του λέει “φύγε”, επειδή δεν θέλω να δουλέψω Σάββατο». 

Τα στοιχεία του καταγγέλλοντος είναι διαθέσιμα στο «Ε» και -σύμφωνα με τον ίδιο- επίσης διαθέσιμα σε όποια αρμόδια υπηρεσία θελήσει να ερευνήσει το θέμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet