Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους αθλητικούς χώρους στη Νέα Ιωνία
Αθλητισμός

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους αθλητικούς χώρους στη Νέα Ιωνία

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ με θέμα «Για τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών όλων των αθλημάτων στην πόλη της Ν. Ιωνίας Αττικής», την οποία απευθύνει προς τους υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών.

Στην ερώτηση περιγράφεται η κατάσταση στους σημαντικότερους αθλητικούς χώρους του Δήμου όπως το Δημοτικό Στάδιο της Ν. Ιωνίας, την έλλειψη χώρων συνολικά και τη στάση της δημοτικής αρχής, ενώ τίθενται τέσσερα βασικά ζητήματα για την πόλη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Στην πόλη της Νέας Ιωνίας, όπου δραστηριοποιούνται πολλοί ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι όλων των αθλημάτων και στους οποίους συμμετέχουν χιλιάδες αθλητές, οι αθλητικές υποδομές είναι ελάχιστες και σε άσχημη κατάσταση. Συγκεκριμένα:

Στο Δημοτικό Στάδιο της Ν. Ιωνίας προπονούνται καθημερινά και ταυτόχρονα εκατοντάδες αθλητές όλων των αθλημάτων, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο. Στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο στα Πευκάκια, όπου και εκεί προπονούνται καθημερινά πολλοί αθλητές, λόγω της πολύ άσχημης κατάστασης του παρκέ οι σοβαροί τραυματισμοί είναι συχνό φαινόμενο, τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες είναι απαρχαιωμένα, στις κερκίδες έχουν φωλιάσει μέχρι και ποντίκια, ενώ παντελής είναι η έλλειψη κλιματισμού και ιατρείου.

Στην Αλσούπολη, το βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τους δεκάδες αθλητές. Επίσης το βοηθητικό γήπεδο στον Άγιο Γεώργιο, στο κέντρο της πόλης, είναι κακοσυντηρημένο. Τα κιγκλιδώματα που περιβάλλουν τον αθλητικό χώρο είναι σε πολλά σημεία ξηλωμένα και κυριολεκτικά κρέμονται σαν ξυράφια δίπλα στους αθλούμενους. Επίσης τα δοκάρια των τερμάτων δεν είναι επαρκώς ασφαλισμένα, τα τσιμεντένια τοιχία που περιβάλουν το γηπεδάκι δεν είναι ντυμένα με προστατευτικά μαξιλάρια, οι πάγκοι είναι κατεστραμμένοι, οι πρίζες κρέμονται μέσα στο γήπεδο και οι πίνακες ρεύματος δεν είναι ασφαλισμένοι. Και τα δύο βοηθητικά γήπεδα δεν έχουν αποδυτήρια και τουαλέτα για τους αθλούμενους.

Οργή προκαλεί στους αθλητές, στους προπονητές, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων, στο λαό και την νεολαία της περιοχής ότι ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες απομάκρυνσης του σταθμού των δημοτικών απορριμματοφόρων από το δημοτικό στάδιο της Ν. Ιωνίας, με μία λύση που να εξυπηρετεί συνολικά τους εργαζόμενους, τον λαό και τα σωματεία της πόλης. Αυτό θα συνέβαλε ώστε, μαζί με τους υπόλοιπους χώρους που περιβάλλουν το στάδιο, να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία βοηθητικών εγκαταστάσεων για όλα τα αθλήματα.

Ακόμη μεγαλύτερη οργή προκαλεί το ότι ενώ παραδίδονται ελεύθεροι χώροι για να εξυπηρετηθούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα με αστραπιαίες διαδικασίες αυτό δεν γίνεται όταν αφορά τις λαϊκές ανάγκες. Αυτό συμβαίνει με την επικείμενη μετεγκατάσταση του καζίνου της Πάρνηθας στο κτήμα Δηλαβέρη, στα σύνορα των Δήμων Αμαρουσίου και Ν. Ιωνίας. Την ίδια στιγμή ο χώρος της «ΕΡΙΟΤΕΚ» στον Περισσό παραμένει αναξιοποίητος ενώ το ίδιο ισχύει και για τον χώρο του πρώην ανθρακωρυχείου στην Αλσούπολη.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, όταν απευθύνονται οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι στη δημοτική αρχή και στους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς για να εκθέσουν τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν και να απαιτήσουν λύσεις είτε βρίσκουν κλειστές πόρτες είτε, για να αποφύγουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους, πετάνε το «μπαλάκι των ευθυνών» ο ένας στον άλλον.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ Υπουργοί, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση:

  • Για να υλοποιηθούν έργα ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του δημοτικού σταδίου της Ν. Ιωνίας, ώστε να δημιουργηθούν αθλητικές υποδομές όλων των αθλημάτων, βοηθητικά γήπεδα, αποδυτήρια κ.α. με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Για την άμεση απομάκρυνση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του δήμου Ν. Ιωνίας, των απορριμματοφόρων, των σκουπιδιών από το δημοτικό στάδιο της Ν. Ιωνίας και την εγκατάστασή τους σε κατάλληλο χώρο μακριά από σχολεία, γήπεδα και κατοικίες με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Για την απαλλοτρίωση ελεύθερων χώρων (ΕΡΙΟΤΕΚ, πρώην ανθρακωρυχεία Αλσούπολης κ.α.) ώστε να δημιουργηθούν αθλητικές υποδομές ταυτόχρονα με άλλες εγκαταστάσεις που θα ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες (σχολεία, παιδικοί σταθμοί κ.α.) με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Για την ανάπλαση και την συντήρηση των βοηθητικών γηπέδων της Ν. Ιωνίας, όπως αυτά στην Αλσούπολη και τον Άγιο Γεώργιο, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι Βουλευτές Κτενά Αφροδίτη, Αμπατιέλος Νίκος, Γκιόκας Γιάννης, Δάγκα Βιβή, Διγενή Σεμίνα, Κανέλλη Λιάνα, Kατσώτης Χρήστος, Μανωλάκου Διαμάντω, Τσοκάνης Χρήστος»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet