ΚΟΒ ΚΚΕ Καλογρέζας-Αλσούπολης: Ούτε σκέψη για στάθμευση απορριμματοφόρων στην Αλσούπολη
Νέα Ιωνία

ΚΟΒ ΚΚΕ Καλογρέζας-Αλσούπολης: Ούτε σκέψη για στάθμευση απορριμματοφόρων στην Αλσούπολη

Την πρόταση της δημοτικής αρχής Νέας Ιωνίας για την εγκατάσταση των απορριμματοφόρων και άλλων μηχανημάτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου στην περιοχή της Αλσούπολης καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Βάσης Καλογρέζας-Αλσούπολης του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Η δημοτική αρχή με μια αιφνιδιαστική κίνηση επιλέγει να τοποθετήσει τα απορριμματοφόρα στο συγκεκριμένο οικόπεδο, που βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή, ακριβώς δίπλα από συγκρότημα σχολικών κτηρίων.

Να μην επιτρέψουμε να γίνει αυτό. Δεν αντέχουμε άλλη επιβάρυνση της ποιότητας ζωής μας. Η περιοχή μας όπως και όλη η Νέα Ιωνία έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους, από χώρους για να στεγαστούν νέα σχολεία, από χώρους πρασίνου, χώρους αθλητισμού και πολιτισμού που θα δίνουν “ανάσα” στη νεολαία και τον λαό της περιοχής.

Το υπαρκτό πρόβλημα της στάθμευσης των απορριμματοφόρων και της στέγασης των υπηρεσιών μέσα στο Δημοτικό Στάδιο δεν μπορεί να λυθεί, μετατοπίζοντας το πρόβλημα σε άλλη γειτονιά. Με ευθύνη και των προηγούμενων δημοτικών αρχών, που υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές για τις χρήσεις γης των κυβερνήσεων που τις στηρίζουν, όχι μόνο δεν έχουν συζητηθεί συγκεκριμένοι χώροι που θα εξασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά αντίθετα οι χώροι αυτοί ξεπουλήθηκαν σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους στο όνομα της “ανάπτυξης”.

Το ΚΚΕ καλεί τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους γονέων και όλο το λαό της περιοχής να διεκδικήσουμε:

  • Όχι στη μεταφορά της στάθμευσης των απορριμματοφόρων στον χώρο της “ΑLTEC” στην Αλσούπολη.
  • Ο χώρος του οικοπέδου να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δημοτών και να αξιοποιηθεί για τις μεγάλες ανάγκες της νεολαίας και του λαού της περιοχής. Για να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.
  • Άμεσα να βρεθεί άλλος κατάλληλος χώρος για την αναγκαία μεταφορά των απορριμματοφόρων από το Δημοτικό Στάδιο που να εξασφαλίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet