Αίτηση για το Κοιν. Εισόδημα Αλληλεγγύης από πολίτες Δήμου Ν. Ιωνίας
Κοινωνία

Αίτηση για το Κοιν. Εισόδημα Αλληλεγγύης από πολίτες Δήμου Ν. Ιωνίας

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ξεκινά την εφαρμογή του ολοκληρωμένου προνοιακού προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι οικογένειες που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στον Δήμο της Νέας Ιωνίας και πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, καθώς και τα κριτήρια διαμονής μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο ΚΕΑ από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017.

Οι αιτήσεις των δικαιούχων μπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά απευθείας από τον αιτούντα (χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXIS) μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.keaprogram.gr ή/και στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Βοσπόρου 121, καθημερινά από τις 9:00 έως τις 13:00). Σε περίπτωση υποβολής σε υπηρεσίες του Δήμου ο αιτών (μέλος του νοικοκυριού που υπέβαλε την τελευταία φορολογική δήλωση ή και ο/η σύζυγός του) οφείλει να προσκομίσει:

  • Έντυπο Συναίνεσης υπογεγραμμένο από όλα τα ενήλικα μέλη της οικογένειας και τυχόν φιλοξενούμενους και με γνήσιο της υπογραφής (το παραπάνω έγγραφο βρίσκεται στο site του προγράμματος, στο Δημαρχείο, στα ΚΕΠ, στα ΚΑΠΗ και στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου).
  • Ταυτότητα, Ε1 οικονομικού έτους 2016 (χρήση 2015) και ΕΝΦΙΑ αν υπάρχει ακίνητη περιουσία.
  • ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού δικαιούχου και αριθμό παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από λογαριασμό ΔΕΗ.
  • Σε περίπτωση ανεργίας Βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ.
  • Κάθε απαραίτητο δικαιολογητικό που τεκμηριώνει πιθανές αλλαγές στα κριτήρια ένταξης.

Η πρώτη καταβολή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαρτίου 2017 και θα αφορά αιτήσεις που εγκρίθηκαν τον Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι οι ωφελούμενοι της πιλοτικής εφαρμογής του ΚΕΑ θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αιτήσεις. Στην περίπτωση που οι ανωτέρω αιτήσεις κατατεθούν μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας οφείλουν να προσκομίσουν νέο Έντυπο Συναίνεσης, καθώς και κάθε απαραίτητο δικαιολογητικό που τεκμηριώνει πιθανές αλλαγές στα κριτήρια ένταξης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet