Για σοβαρές καταγγελίες διευθυντών σχολείων της Ν. Ιωνίας κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Κανλής
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κοινωνία

Για σοβαρές καταγγελίες διευθυντών σχολείων της Ν. Ιωνίας κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Κανλής

Πολύ σοβαρά προβλήματα καταγγέλλουν η κ. Κοεμτζίδου και ο κ. Κοκκινάκης, διευθυντές του 5ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Ν.Ιωνιας, αντιστοίχως, όπως σημειώνει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ενότητα για τη Νέα Ιωνία, μαθηματικός Χρήστος Κανλής.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 13/9, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επεσήμαναν στη δήμαρχο τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί «από τον ελλιπή προγραμματισμό της δημοτικής αρχής στον τομέα της καθαριότητας και την προμήθεια μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς». 

Η δημοτική αρχή, όπως προσθέτει, «επαναπαύθηκε στην προμήθεια μασκών-“φιάσκο” του υπουργείου Παιδείας και σε ασαφή οργάνωση των σχολικών καθαριστών στις σχολικές μονάδες της πόλης, με αποτέλεσμα τα γενικότερα προβλήματα να γίνονται ορατά από την εκπαιδευτική κοινότητα».

«Η δήμαρχος οφείλει να ακούσει τις παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων και των εκπαιδευτικών και να δώσει άμεσες  λύσεις στα προβλήματα», συμπληρώνει ο κ. Κανλής, παραθέτοντας απόσπασμα από την επιστολή-καταγγελία των εκπαιδευτικών, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Τα θέματα που μας απασχολούν και μας προβληματίζουν έντονα αφορούν:

  1. Στο προσωπικό καθαριότητας, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τις πρόσφατες προσλήψεις προσωπικού καθαρισμού (ωράρια, αναθέσεις κτιρίων/χώρων και μετακινήσεις)
  2. Στην έλλειψη ειδών υγειονομικού υλικού που προτείνονται από τα πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
  3. Στην κάλυψη των αναγκών για μάσκες των μαθητών.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραπάνω επισημάνσεις, σας δηλώνουμε ότι με το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας, καθώς και με τον υπάρχοντα εξοπλισμό και τα αναλώσιμα υλικά, δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε την ασφάλεια των μελών της σχολικής μας κοινότητας και στα δύο σχολεία, σύμφωνα με τα απαιτητικά πρωτόκολλα καθαριότητας και αντισηψίας που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet