Για την αντισεισμική προστασία των σχολείων της πόλης συζήτησαν οι Κ.Ο. Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ
Κοινωνία

Για την αντισεισμική προστασία των σχολείων της πόλης συζήτησαν οι Κ.Ο. Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ

Το «έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων προκάλεσε η εκδήλωση για την αντισεισμική προστασία των σχολείων της πόλης», που οργάνωσαν οι Κ.Ο. Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ το απόγευμα της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της πόλης.

Την εισηγητική ομιλία πραγματοποίησε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα και αντιπρόεδρος του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας.

Ο Π. Αλέπης τόνισε ότι το δράμα του Τούρκικου και του Συριακού λαού μετά τον καταστροφικό σεισμό «φέρνει τις ευθύνες του κάθε αστικού κράτους που αυτό που κάνει είναι να θωρακίζει την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και την ίδια στιγμή αφήνει απροστάτευτο το λαό ακόμη και για τα πιο στοιχειώδη που αφορούν την προστασία της ζωής από φυσικές καταστροφές, ενώ υπάρχουν όλα τα επιστημονικά και τεχνικά εργαλεία για να αντιμετωπίζεται και ένας μεγάλος σεισμός ή φυσική καταστροφή».

Συνεχίζοντας την ομιλία τους ανέφερε πως «ενώ η Ελλάδα είναι η 1η χώρα σε σεισμικότητα στην Ευρώπη την ίδια στιγμή το 60% των κτηρίων είναι κατασκευασμένα χωρίς καθόλου αντισεισμικούς κανονισμούς και κρίσιμες κρατικές υπηρεσίες για την πρόληψη και την διαχείριση των σεισμών παραμένουν υποστελεχωμένες και οι ελλείψεις σε μηχανικούς και τεχνικό προσωπικό ειδικότερα στους δήμους είναι εγκληματικές», φέρνοντας ως παράδειγμα «την εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί στην πολεοδομία του Βόρειου Τομέα».

O Πέτρος Αλέπης ανέφερε πως «πάνω από το 50% των σχολείων στην Νέα Ιωνία είναι τόσο παλιά που έχουν κατασκευαστεί χωρίς σύγχρονο αντισεισμικό υπολογισμό και την ίδια στιγμή είναι καταπονημένα λόγων προηγούμενων σεισμών όπως το 1980 και το 1999», τονίζοντας ότι ακόμη και μετά από μεγάλους σεισμούς γίνεται απλός ένας οπτικός-επιφανειακός έλεγχος σε δημόσια κτήρια κάτι που δεν είναι αρκετό.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet