Δήμος Νέας Ιωνίας: Δεν ξεχνούμε την προσφυγιά
Κοινωνία

Δήμος Νέας Ιωνίας: Δεν ξεχνούμε την προσφυγιά

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων απευθύνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας, που έχει στο… DNA του προσφυγικές ρίζες, στο οποίο και σημειώνει τα εξής:

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου και αποτελεί ευκαιρία για όλους μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες και να δείξουμε την ανθρωπιά μας στα θύματα του πολέμου που αναγκάστηκαν βίαια να ξεριζωθούν από την πατρίδα τους και τα σπίτια τους.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες υπολογίζει ότι ένας άνθρωπος στους εκατό έχει ξεριζωθεί από το σπίτι του, ενώ η παγκόσμια κρίση υγείας, με αφορμή την πανδημία Covid-19, εξελίσσεται σε οικονομική κρίση, η οποία με τη σειρά της έχει αποκαλύψει τις πραγματικές κοινωνικές ανισότητες στις κοινωνίες μας.

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων έχει ως σύνθημα «Κάθε κίνηση μετράει» και ο Δήμος Νέας Ιωνίας με μια συμβολική κίνηση, το γκράφιτι που καλύπτει το πίσω μέρος του δημαρχείου, υπενθυμίζει σε όλους μας τις ρίζες μας, αλλά και την ανάγκη αγάπης, γενναιοδωρίας και ανθρωπιάς απέναντι σε αυτούς που σήμερα βρίσκονται στη δεινή θέση που κάποτε βρέθηκαν οι πρόγονοί μας.

Δεν ξεχνούμε την προσφυγιά, άλλωστε η Νέα Ιωνία είναι μια πόλη με μικρασιάτικες ρίζες, συνυφασμένη με την προσφυγιά, με την οποία ζυμώθηκε και οικοδομήθηκε η πόλη μας. Όλοι μαζί ενωμένοι και αλληλέγγυοι, έστω με μια μικρή ανθρώπινη κίνηση, βοηθάμε τους πρόσφυγες να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους.

«Έχω σημάδια προσφυγιάς και το γλυκό φιλί γιαγιάς στο μέτωπό μου. Έχω τον πόνο αδελφό και ένα όνειρο κρυφό για φυλακτό μου…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet