Δημιουργία Αλληλεγγύη: Διαφωνεί με την τοποθέτηση οικίσκου ανακυκλώσιμων υλικών στην πλατεία Μεσσήνης και Δωδεκανήσου
Κοινωνία

Δημιουργία Αλληλεγγύη: Διαφωνεί με την τοποθέτηση οικίσκου ανακυκλώσιμων υλικών στην πλατεία Μεσσήνης και Δωδεκανήσου

Ότι τοποθέτησε οικίσκο διακριτής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών στην πλατεία Μεσσηνίας και Δωδεκανήσου, στην Αλσούπολη, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους κατοίκους και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων καταγγέλλει τη δημοτική αρχή της δημάρχου Νέας Ιωνίας η δημοτική παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τοποθετήσατε στην πλατεία Μεσσηνίας και Δωδεκανήσου στην Αλσούπολη οικίσκο διακριτής συλλογής ανακυκλωσίμων υλικών. 

Για το σοβαρό αυτό θέμα της χωροθέτησης και εγκατάστασης  δεν έγινε προηγούμενη διαβούλευση ούτε με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ούτε και με τους κατοίκους της περιοχής. 

Για μία ακόμη φορά η δήμαρχος και η δημοτική αρχή λειτούργησε αλλαζονικά αδιαφορώντας για την γνώμη των πολιτών που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη πλατεία.  

Προφανώς και στηρίζουμε κινήσεις σοβαρές της Περιφέρειας σε θέματα ανακύκλωσης με όλες τις επιφυλάξεις μας για την επιτέλους εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανακύκλωσης στην πηγή αλλά και σε μια σοβαρή προσέγγιση του προγράμματος “πληρώνω όσο πετάω”.  

Το πρόβλημα είναι οι ανοργάνωτες και επιφανειακές κινήσεις της δημοτικής αρχής καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, χωρίς  καμιά  καμπάνια  ενημέρωσης των συμπολιτών μας.  

Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε αναλυτικά στη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται από τη δήμαρχο και τη δημοτική αρχή.  

Το σημείο που τοποθετήθηκε ο συγκεκριμένος οικίσκος δεν είναι το σωστό διότι καταλαμβάνει την μεγαλύτερη επιφάνεια του ελεύθερου χώρου της πλατείας  και συνεπώς περιορίζει την πρόσβαση σε αυτόν από τους πολίτες και όσους επιθυμούν να την χρησιμοποιήσουν. 

Προέχει η καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών που τόσο έχουν υποφέρει και από τις συνέπειες της πανδημίας και η εξασφάλιση περισσότερων ελεύθερων χώρων για την κάλυψη των αναγκών τους. 

Ζητούμε να αποφασισθεί με ψηφοφορία η άμεση εφαρμογή της επομένης παραγράφου.

Nα γίνει άμεσα διαβούλευση με τις δημοτικές παρατάξεις και τους κατοίκους της περιοχής και να αποφασιστεί, με τη σύμφωνη γνώμη και της Τεχνικής Υπηρεσίας, η μετακίνηση του εν λόγω οικίσκου σε άλλο σημείο που θα κριθεί ότι είναι το κατάλληλο.   

Δημιουργία  Αλληλεγγύη 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι 

Μανούρης Παναγιώτης, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος, Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ, Τσομπανίδου Γεωργία

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Χριστίνα Παπαηλιοπούλου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet