Δημιουργία Αλληλεγγύη: Ερώτηση προς το Δ.Σ. για τις σχολικές κτηριακές υποδομές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας
Φωτογραφία googlemaps
Κοινωνία

Δημιουργία Αλληλεγγύη: Ερώτηση προς το Δ.Σ. για τις σχολικές κτηριακές υποδομές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας

Ερώτηση για την κατάσταση στις σχολικές κτηριακές υποδομές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας θέτει προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη.

Στην ερώτησή της η παράταξη αναφέρει:

«Μετά από επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της πόλης μας κρίνουμε ότι πρέπει σταδιακά προς διευκόλυνσή σας να υποβληθούν ερωτήσεις που αφορούν την ποιότητα λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Ας ξεκινήσουμε από την επίσκεψή μας στο 1ο ΕΠΑ.Λ. της πόλης μας.

Η κατάσταση των σχολικών εγκαταστάσεων είναι απαράδεκτη, τόσο σε αίθουσες διδασκαλίας όσο και σε σημεία του αύλειου χώρου και του χώρου άθλησης (γηπεδάκι μπάσκετ). Η χρήση τους είναι επικίνδυνη καθώς μπορεί να προκληθεί τραυματισμός. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα πιο σοβαρά προβλήματα:

α)Υπάρχει κακοτεχνία στο δάπεδο μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας του ισογείου που μετά την αποκόλληση τσιμέντου έχει δημιουργηθεί εσοχή και προεξέχει μεταλλικό στοιχείο. Ο κίνδυνος πτώσης και τραυματισμού είναι πολύ πιθανός.

2) Κακοτεχνία υπάρχει και στο ανοιχτό γηπεδάκι του μπάσκετ. Η επιφάνεια έχει επικίνδυνη κλίση εξαιτίας της οποίας υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού των αθλουμένων. Χρειάζεται αποκατάσταση και νέα επίστρωση της επιφάνειας του γηπέδου επειδή υπάρχουν μεγάλες φθορές και εσοχές σε διάφορα σημεία του χώρου (έχουν φυτρώσει μάλιστα και αγριόχορτα)

3) Οι προκάτ οικίσκοι, που βρίσκονται στον αύλειο χώρο και χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και πραγματικά αισθανθήκαμε ντροπή για το που κάνουν μάθημα τα παιδιά μας και με ποιες συνθήκες διδάσκουν οι καθηγητές. Τα παιδιά μας στεγάζονται σε προκατ που στο πάτωμα έχει τοποθετηθεί μουσαμάς. Οι πόρτες εισόδου δεν ασφαλίζουν με αποτέλεσμα να βανδαλίζονται συχνά (καταστροφές στον χώρο, στον σχολικό εξοπλισμό κλπ) από εξωσχολικούς οι οποίοι χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες αίθουσες για παράνομες δραστηριότητες (χρήση ναρκωτικών κλπ)

Εκτός από τα παραπάνω υπάρχουν και άλλα πολύ σοβαρά θέματα που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν άμεσα (τοποθέτηση υδρορροών στο σκέπαστρο για την απομάκρυνση των ομβρίων, αποκατάσταση των ξύλινων στοιχείων στα παγκάκια που έχουν καταστραφεί και είναι επικίνδυνη η χρήση τους, κατασκευή ράμπας ΑμεΑ, συμμόρφωση με τις συστάσεις της Υγειονομικής Επιτροπής και αποκατάσταση των παραθύρων στις τουαλέτες, αποκατάσταση επιχρισμάτων σε τοίχους , βάψιμο όλων των χώρων, αναβάθμιση του wifi για την διευκόλυνση λειτουργίας της διοίκησης του σχολείου).

Για όλα αυτά η δήμαρχος και η δημοτική αρχή έχει ενημερωθεί με έγγραφα που έχουν αποσταλεί : 1) Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 671/6-10-2022 της αν. Διευθύντριας του 1ου ΕΠΑ.Λ. και 2)Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1141927/11-11-2022 του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων μας και αποβλέποντας πάντοτε στο όφελος και στο συμφέρον των πολιτών, ρωτάμε την κα δήμαρχο:

  • Από τον Σεπτέμβριο του 2019, που αναλάβατε τη διοίκηση του Δήμου, τι έχετε κάνει ως δημοτική αρχή για να αντιμετωπίσετε τα τεράστια προβλήματα του 1ου ΕΠΑ.Λ. της Νέας Ιωνίας ;
  • Για ποιο λόγο αδιαφορείτε για τα σοβαρά προβλήματα και τις ανάγκες των μαθητών μας και των διδασκόντων του συγκεκριμένου σχολείου, που απεγνωσμένα ζητούν την παρέμβαση της δικής σας δημοτικής αρχής για την επίλυσή τους ;
  • Από τον Οκτώβριο του 2022 που η αν. διευθύντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ. σας έκανε γνωστά τα προβλήματα και τις ελλείψεις του σχολείου της, τα οποία κρύβουν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας , τι μέτρα πήρατε κα Δήμαρχε και ποιες συγκεκριμένες ενέργειες κάνατε για να διασφαλίσετε την σωματική ακεραιότητα και την υγεία των μαθητών και των καθηγητών που χρησιμοποιούν τους διαλυμένους, κακοφτιαγμένους και επικίνδυνους χώρους του σχολείου ;
  • Γιατί κ. δήμαρχε στην περίπτωση των συντηρήσεων και επισκευών του 1ου ΕΠΑ.Λ. δεν χρησιμοποιείτε τις απευθείας αναθέσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα ζητήματα; Σαν δημοτική αρχή καταφεύγετε πολύ συχνά στις απευθείας αναθέσεις για λιγότερο σημαντικά ζητήματα και χωρίς κανέναν δημόσιο απολογισμό μέχρι σήμερα. Ποιος σας εμποδίζει και ποιος θα αντιδρούσε εάν δίνατε με απευθείας αναθέσεις συντηρήσεις και επισκευές για την κάλυψη των αναγκών του 1ου ΕΠΑ.Λ.;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet