Δημιουργία Αλληλεγγύη: Καθυστερήσεις στην προσχολική αγωγή και εν κρυπτώ εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς Νέας Ιωνίας
Κοινωνία

Δημιουργία Αλληλεγγύη: Καθυστερήσεις στην προσχολική αγωγή και εν κρυπτώ εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς Νέας Ιωνίας

Για καθυστερήσεις στην έναρξη της προσχολικής αγωγής στον Δήμο Νέας Ιωνίας, αλλά και για «εν κρυπτώ» εγγραφές παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, με ευθύνη της δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου, κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει:

«Ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες της ανεπάρκειας, της προχειρότητας και της πολιτικής ένδειας της δημοτικής αρχής. Αυτή τη φορά επίκεντρο η προσχολική αγωγή.

Παραμονή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και οι γονείς ενημερώνονται με βαρύγδουπες ανακοινώσεις ότι στους 2ο και 3ο Βρεφονηπιακούς Σταθμούς εκτελούνται οικοδομικές και συναφείς εργασίες και έτσι δεν θα υποδεχθούν τα 100 παιδιά που είναι η δυναμικότητά τους, αφού οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας τουλάχιστον μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

Τι μέριμνα υπάρχει από τη διοίκηση Θωμαΐδου γι’ αυτά τα παιδιά που βρέθηκαν αιφνιδιαστικά εκτός παιδικών σταθμών με αποκλειστική ευθύνη της δημάρχου;

Και η ταλαιπωρία δεν έχει τέλος. Οι γονείς ενημερώνονται επισήμως το απόγευμα της Πέμπτης 01-09-2022 ότι οι εγγραφές των παιδιών ωφελουμένων-κατόχων voucher για τους παιδικούς σταθμούς έχουν ξεκινήσει το πρωϊ της ίδιας ημέρας, ενώ τηρείται και σειρά προτεραιότητας. Εγγραφές δηλαδή «στα κρυφά». Πόσοι γονείς βρέθηκαν στην είσοδο του ΚΕΒΡΕΦΟ το πρωί της Πέμπτης και με ποιον τρόπο ενημερώθηκαν μόνοι αυτοί;

Προφανώς η ευθύνη δεν ανήκει στην πρόεδρο του ΚΕΒΡΕΦΟ αλλά στη δήμαρχο, που… πετάει την μπάλα στην εξέδρα.

Η δήμαρχος κάνει διαχωρισμό και στους γονείς; Μάλλον η κ. Θωμαϊδου διαχειρίζεται  όλες τις υποθέσεις του Δήμου εν κρυπτώ, από τα μεγάλα έργα μέχρι την προσχολική αγωγή και από τα έργα στο δημαρχείο μέχρι τις μελέτες στο 150Ο.Τ.».   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet