Δύο κρούσματα κορωνοϊού στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας
4dimnionias.mysch.gr/
Κοινωνία

Δύο κρούσματα κορωνοϊού στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

Δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού διαπιστώθηκαν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ενημερώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλει «την οποιαδήποτε προσπάθεια των αρμόδιων υπηρεσιών  της Διεύθυνσης και της Περιφέρειας να υποβαθμίσουν το συγκεκριμένο γεγονός και να μην προχωρήσουν στη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, παρά τις έγκαιρες προβλεπόμενες ενέργειες  της διεύθυνσης του σχολείου, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας».

«Η επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο διασφάλισης της υγείας τόσο των παιδιών και των οικογενειών τους, όσο και των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων σε αυτά, προδιαγράφει το νέο κλείσιμό τους», υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί και προσθέτουν:

«Καλούμε την Περιφέρεια να δώσει τώρα εντολή να κλείσουν τα συγκεκριμένα τμήματα όπου εμφανίστηκαν τα διαγνωσμένα κρούσματα.  Αντίθετη απόφαση θα βρει απέναντί της την οργανωμένη κοινή απάντηση  εκπαιδευτικών και γονιών».

Επίσης, απαιτούν να σταλεί τώρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να προχωρήσει στα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ  σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς  και σε ευρεία  ιχνηλάτηση των επαφών και να ξεκινήσει κατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός στα σχολεία.

«Δεν δεχόμαστε καμία δικαιολογία και ολιγωρία που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των μελών της σχολικής κοινότητας σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθούν οι ελλείψεις και οι ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet