Δ. Θωμαΐδου: Θα ενθαρρύνουμε την εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης
Κοινωνία

Δ. Θωμαΐδου: Θα ενθαρρύνουμε την εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία ενημέρωσης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας «European Mobility Week 2019» η οποία κορυφώθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 με την ανοιχτή ποδηλατοδρομία που πέρασε από τα 14 δημαρχεία του Βορείου Τομέα Αθήνας.

Στο δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, τους ποδηλάτες και την αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, υποδέχθηκε η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, με αντιπροσωπεία αντιδημάρχων.

Στη σύντομη στάση τους, οι εκπρόσωποι των ποδηλατικών ομάδων επέδωσαν στην δήμαρχο Νέας Ιωνίας επιστολή υπενθύμισης του Συμφώνου των Δημάρχων, τονίζοντας τη σημασία της Βιώσιμης Κινητικότητας και της χρήσης του ποδηλάτου που αποτελεί θεμελιώδες εργαλείο στη μείωση των εκπομπών του άνθρακα και στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, ενώ της παρέδωσαν συμβολικά μια γλάστρα με ένα δέντρο για να το φυτέψει η δήμαρχος και να το περιποιείται έως τη λήξη της θητείας της.

Για την ιδιαίτερη δράση, η κ. Δέσποινα Θωμαΐδου επεσήμανε με απευθείας σύνδεση στη ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ «Αθλητικός Τουρισμός» ότι: «Ως νεοεκλεγείσα δήμαρχος της Νέας Ιωνίας θα ήθελα να τονίσω ότι πρόθεση δική μου και της νέας δημοτικής αρχής είναι η ενθάρρυνση όλων στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης, η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών μέσων στη πόλη μας, που θα δώσει τη δυνατότητα για αποδέσμευση πολύτιμου δημοσίου χώρου για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και δημιουργίας χώρων πρασίνου, αλλά πρωτίστως για να παραδώσουμε στις μελλοντικές γενιές ένα καλύτερο περιβάλλον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet