Δ. Θωμαΐδου: Συνεχίζουμε δυνατά, αποφασιστικά, όλες και όλοι μαζί
Κοινωνία

Δ. Θωμαΐδου: Συνεχίζουμε δυνατά, αποφασιστικά, όλες και όλοι μαζί

Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, σε μήνυμά της αναφέρει:

Η σημερινή ημέρα, του διπλού εορτασμού, του Ευαγγελισμού της Παναγίας και της Ελληνικής Επανάστασης, βρίσκει την πατρίδα και την πόλη μας στη διάρκεια μιας κρίσης. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια. Ούτε προφανώς και η τελευταία.

Όλες και όλοι δίνουμε έναν καλό αγώνα αυτές τις μέρες, από το μετερίζι που μας έταξε το καθήκον. Αυτή άλλωστε είναι και η μοίρα του Ελληνισμού. Ασάλευτη δεν είναι καμιά ζωή, άλλωστε, τονίζει ο εθνικός ποιητής Κωστής Παλαμάς.

Να αγωνιζόμαστε με πίστη και αυταπάρνηση, να τολμούμε πράξεις, συχνά πρωτόγνωρες για την προστασία του ανθρώπου, όταν άλλοι τον κοιτούν ως αριθμό, ως «αγέλη» , να ενεργοποιούμαστε εθελοντικά και θυσιαστικά, να ξαναβρίσκουμε τις απαρχές μας και να δίνουμε νόημα στην κοινωνική δράση, να υψώνουμε φωνή σύνεσης και αξιοπρέπειας.

Η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης σήμερα έχει κι έναν ακόμη, έντονο όσο ποτέ, συναισθηματικό, πνευματικό, πολιτιστικό και άρα εθνικό συμβολισμό.

Αντιπαλεύουμε τη μιζέρια, την αδράνεια, την παραίτηση, τις ιδεοληψίες και τις αγκυλώσεις μας. Συντασσόμαστε ανεπιφύλακτα με μια στάση ζωής που βασίζεται στο φιλότιμο, την αξιοπρέπεια, το ήθος, την εργατικότητα, την αλληλεγγύη και τη συνειδητή στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

Η πόλη της καρδιάς μας, η Νέα Ιωνία, όρθια μαζί με εσάς, ατενίζει τη σημερινή επέτειο ως ημέρα έναρξης συντονισμένων δράσεων για την απόδοση τιμής στα επερχόμενα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Και αυτό γιατί η ιστορία και ο πολιτισμός συνιστούν ό,τι πιο ισχυρό διαθέτουμε. Τα μηνύματα της θυσίας των προγόνων μας είναι περισσότερο από ποτέ σεβαστά, επίκαιρα και ελπιδοφόρα. Δίνουν τη δύναμη και την προοπτική στην πατρίδα και στον τόπο μας.

Συνεχίζουμε δυνατά, αποφασιστικά, όλες και όλοι μαζί. Σε αυτήν την πορεία κανείς και καμία δεν περισσεύει.

Εμείς μένουμε στο δημαρχείο της πόλης μας για εσάς! Εσείς, μείνετε  σπίτι για όλους μας! Η πόλη μπορεί, ελπίζει και αγωνίζεται για το αύριο.

Για ένα αύριο που ανήκει σε όλες και όλους. Για ένα αύριο που θα δικαιούμαστε να πιστεύουμε όπως και ο Οδυσσέας Ελύτης. Εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις!

Μαζί λοιπόν φτιάχνουμε το αύριο!

Μαζί θα νικήσουμε και πάλι!

Χρόνια Πολλά!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet