Δ. Θωμαΐδου: Χρέος μας να σπάσουμε το φράγμα της απομόνωσης και του αποκλεισμού των ΑμεΑ
Κοινωνία

Δ. Θωμαΐδου: Χρέος μας να σπάσουμε το φράγμα της απομόνωσης και του αποκλεισμού των ΑμεΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12) η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δ. Θωμαΐδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που έχει καθιερωθεί στις 3 Δεκεμβρίου, αποτελεί ημέρα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης που απαιτεί από όλους μας συστηματική αλλαγή νοοτροπιών καθώς επίσης υιοθέτηση και εφαρμογή σύγχρονων λύσεων στα προβλήματα των συνανθρώπων μας.

Ως δημοτική αρχή επικεντρώνουμε την προσοχή μας στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και υποδομών που θα εγγυώνται την ισότιμη και δίκαιη συμμετοχή όλων των συνανθρώπων μας με αναπηρία στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή.

Με την αποκατάσταση όδευσης τυφλών και τη δημιουργία ραμπών ΑμΕΑ στα πεζοδρόμια της πόλης μας, με τη διαμόρφωση των χώρων για τη διασφάλιση φυσικής πρόσβασης χρήστη αναπηρικού αμαξιδίου στα δημόσια κτήρια, με τη μαζική απομάκρυνση εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων και με άλλες συμπεριληπτικές δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού οικοδομούμε μια Νέα Ιωνία προσβάσιμη από όλους και μια κοινωνία ισότητας προς όλους.

Είναι χρέος όλων μας, με έμπρακτη υπεράσπιση και αμέριστη αλληλεγγύη, να σπάσουμε το φράγμα της απομόνωσης και του αποκλεισμού και να προάγουμε ίση ανάπτυξη και ισότιμη συμμετοχή στα κοινωνικά αγαθά, με ίσους όρους, ίση αντιμετώπιση και ίσες ευκαιρίες για όλους.Όλοι μοναδικοί. Όλοι ίσοι.

Ακολουθεί το μήνυμα του Δήμου μας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet