Εκτός Σχεδίου: Εμμένει στις διά ζώσης συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας
Κοινωνία

Εκτός Σχεδίου: Εμμένει στις διά ζώσης συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας

Η δημοτική Κίνηση Εκτός Σχεδίου αναφέρεται στην πάγια θέση της αναφορικά με τον τρόπο τέλεσης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, που σύμφωνα με την παράταξη θα πρέπει εφεξής να είναι διά ζώσης.

Ειδικότερα, οι Εκτός Σχεδίου σημειώνουν ότι «έχουμε εκφράσει την άποψη μας σχετικά με τις διαδικτυακές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρώντας πως ήταν ο μόνος τρόπος διεξαγωγής τους το διάστημα που ίσχυαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19. Ωστόσο, ήδη από τη συνεδρίαση της 25ης Μαΐου, ζητήσαμε η επόμενη σύγκλιση του Σώματος να γίνει διά ζώσης, σε χώρο που να μπορούν να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» για να προσθέσουν ότι «είχαμε προτείνει ως χώρο το συνεδριακό κέντρο της Νέας Ιωνίας, ενώ ήδη σε σειρά Δήμων, έχουν ξεκινήσει οι εν λόγω συνεδριάσεις».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «καθώς δεν έχουμε ενημέρωση σχετική, επανερχόμαστε στο θέμα και ζητάμε η συνεδρίαση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει δια ζώσης στον χώρο αυτόν», για ακολουθήσουν οι ερωτήσεις της παράταξης προς τη δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας:

  1. Σε σχέση με την δίχρονη Προσχολική Αγωγή (Π.Α.), πέρα από την απελευθέρωση των δύο αιθουσών από το ΚΕΒΡΕΦΟ, και την μεταστέγαση των τμημάτων αυτών, θα θέλαμε να ενημερωθούμε σχετικά με το αν υπάρχει πρόβλεψη για μεταστέγαση και άλλων τμημάτων και που θα είναι αυτή, επίσης να μας δοθεί αναλυτική κατάσταση σχετικά με το ποιες και πόσες αίθουσες χρησιμοποιούνται για τη δίχρονη Π.Α., αν έχουν άμεσο αερισμό-φυσικό φωτισμό, αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη χρήση τους.
  2. Με αφορμή την έναρξη μαθημάτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα θέλαμε να ενημερωθούμε σχετικά με τα εξής: Πόσες αίθουσες ανά κατηγορία εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια λύκεια) υπάρχουν στον δήμο μας και πόσες είναι μικρότερες των 35τ.μ.; Επίσης, αν υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας σε υπόγεια και μη αεριζόμενους χώρους και πόσες; Τέλος τι γίνεται με τα σχολικά γεύματα;
  3. Με την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών την 1η Ιούνη, με εντολή δημάρχου, υπήρξε αλλαγή του ωραρίου αποχώρησης των παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς από τις 4μ.μ. στις 2μ.μ. Αλλαγή που δημιούργησε προβλήματα στις περισσότερες οικογένειες και ενώ αρχικά υπήρχε η αίσθηση ότι η επρόκειτο για προσωρινό μέτρο, (με τη λογική της σταδιακής επαναφοράς στο πλήρες ωράριο), συνεχίστηκε για 2 βδομάδες. Για ποιον λόγο έγινε αυτό; (π.χ. υπάρχει ανεπάρκεια σε προσωπικό;)
  4. Επίσης, για τους παιδικούς σταθμούς, θα θέλαμε να ενημερωθούμε πόσα τμήματα λειτουργούν καθημερινά και πόσα μέρα παρά μέρα. Επίσης, τι τροφεία θα καταβάλουν οι γονείς στα που τμήματά λειτουργούν μέρα παρά μέρα, και αν θα ζητηθούν τροφεία από τους γονείς που δεν έχουν φέρει τα παιδιά τους;
  5. Πόσες σχολικές καθαρίστριες υπάρχουν σήμερα και τι ίσχυε από την έναρξη λειτουργίας των σχολείων και μετά για την καθαριότητα των αιθουσών και των κτηρίων. Υπήρξε τροποποίηση στις συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών (αύξηση ωραρίου, αποδοχών, χώρων ευθύνης κ.ά.); Έχουν δρομολογηθεί προσλήψεις περαιτέρω προσωπικού στα σχολεία κι αν ναι με τι σχέση εργασίας; Τι μέτρα έχει πάρει ο Δήμος, σχετικά με την έναρξη των σχολικών μονάδων στην 1η Σεπτέμβρη και σε συνδυασμό με το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία τους;
  6. Σε σχέση και με το παραπάνω με ποιο στόχο ζητήθηκε από την αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αλατσίδου με γραπτό αίτημα της η αξιολόγηση από τον σύλλογο διδασκόντων του έργου των συμβασιούχων καθαριστριών; Πέρα από το άτοπο του ότι ζητείται από το σύλλογο διδασκόντων (δηλ τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς) να αξιολογήσουν εργαζόμενους άλλου κλάδου, υπάρχει πρόθεση από την αντιδήμαρχο για την απομάκρυνση κάποιων εργαζομένων καθαριστριών; Σε αντίθετη λογική από την προαναφερθείσα, υπάρχει πρόθεση από τη δημοτική αρχή για αλλαγή της υπάρχουσας σύμβασης των εργαζόμενων σχολικών καθαριστριών, τη μονιμοποίηση τους αλλά και την ενίσχυσή τους με επιπλέον προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας; Έχει γίνει κάποια ενέργεια σχετική προς τους αρμόδιους φορείς;
  7. Τέλος, συνημμένη θα δείτε και την ερώτηση που καταθέσαμε στο πρωτόκολλο του Δήμου στις 11 Μαΐου 2020 σχετικά με Ερώτημα για την πρόοδο εκτέλεσης του Διαγωνισμού: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ LED ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ» και για την οποία δεν έχουμε έως τώρα απάντηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet