Εκτός Σχεδίου στη Ν. Ιωνία: Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης
Κοινωνία

Εκτός Σχεδίου στη Ν. Ιωνία: Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης

Τη στήριξή της στους εργαζομένους τους Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης εκφράζει η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία Εκτός Σχεδίου, η οποία καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της για τη διακοπή εφημεριών στο νοσοκομείο, προκειμένου να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο.

Συγκεκριμένα, η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία Εκτός Σχεδίου αναφέρει:

«Η απόφαση του υπουργείου Υγείας και της 1ης ΥΠΕ να διακόψουν τις εφημερίες και την τακτική λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, για να το μετατρέψουν αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών, είναι ακόμα μία επίθεση της εγκληματικής κυβέρνησης της Ν.Δ. στην δημόσια και δωρεάν υγεία και κυρίως στην υγεία των μικρών παιδιών.

Ουσιαστικά, κλείνει το ένα από τα τρία Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής, και το μοναδικό στα Βόρεια Προάστια, εν μέσω της χειρότερης έξαρσης της πανδημίας κι ενώ άνοιξαν χωρίς ασφάλεια τα σχολεία και με 30.000 κρούσματα την πρώτη βδομάδα, αναγκάζοντας τους γονείς να πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Η πρόφαση για αποκλειστική χρήση ως εμβολιαστικού κέντρου για παιδιά δείχνει και την ανικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα εμβολιασμού χωρίς να καταργήσει τις υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης των νοσοκομείων. Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο πραγματοποιεί ήδη εμβολιασμούς τόσο σε παιδιά, σήμερα, όσο και, παλιότερα, σε ενηλίκους. Έχει εμβολιάσει πάνω από 35 χιλιάδες ενήλικες και πρόσφατα με τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές 450 παιδιά. Οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν ξεσηκωθεί με συνεχόμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και με απεργία την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου. Δεν ζητούν να σταματήσουν οι εμβολιασμοί, αντιθέτως, δεν αρνούνται καν την αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών. Αυτό που ζητούν είναι να μην σταματήσουν οι εφημερίες και οι υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου.

Από την άλλη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης, προχώρησε σε δικαστική προσφυγή απέναντι στους εργαζόμενους, οπότε η απεργία κρίθηκε παράνομη.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. που εδώ και δύο χρόνια παίζει ζάρια με την υγεία μας και τη ζωή μας απειλεί και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, και δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο και τη ζωή παιδιών μας. Ενώ εδώ και δύο χρόνια αρνείται να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, να στελεχώσει τις δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), προκειμένου να αναλάβουν τον αναγκαίο εμβολιασμό του πληθυσμού (ενηλίκων και παιδιών), να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, να ανοίξει κι άλλα τμήματα και κλινικές, έχει το θράσος να θέτει σε αναστολή 6.800 εργαζόμενους στα νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των γιατρών και εργαζομένων στο Παίδων. Καλούμε τα εργατικά σωματεία και συλλογικότητες της περιοχής, του συλλόγους γονέων, τα μαθητικά συμβούλια, φορείς και δημοτικές παρατάξεις, να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων στο Παίδων Πεντέλης που αγωνίζονται για να πάρει πίσω η κυβέρνηση αυτή την απόφαση. Να διεκδικήσουμε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, ενίσχυση του δημοσίου και δωρεάν συστήματος υγείας και άνοιγμα των κλειστών νοσοκομειακών μονάδων από τις κυβερνήσεις των μνημονίων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet