Ενημερωτική δράση στη λαϊκή αγορά του Περισσού για την πιλοτική λειτουργία των καφέ κάδων στις 26/9
Κοινωνία

Ενημερωτική δράση στη λαϊκή αγορά του Περισσού για την πιλοτική λειτουργία των καφέ κάδων στις 26/9

Σε μία νέα εποχή περνά ο Δήμος Νέας Ιωνίας στη διαχείριση απορριμμάτων, καθώς ξεκίνησε η τοποθέτηση καφέ κάδων στις λαϊκές αγορές της πόλης στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος για τη συλλογή βιοαποβλήτων.

Το Σάββατο 26/9 η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, μαζί με την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Αγγελική Σακαλλόγλου, και την προϊσταμένη του τμήματος Καθαριότητας, Αναστασία Γεωργακοπούλου, βρέθηκαν στη λαϊκή αγορά του Περισσού, προκειμένου να ενημερώσουν τους παραγωγούς και τους εμπόρους για την πιλοτική λειτουργία των καφέ κάδων στην πόλη, για τα οργανικά απόβλητα που τοποθετούνται σε αυτούς, την αναγκαιότητα της χωριστής συλλογής και τη σημαντική αξιοποίησή τους και μετατροπή τους σε φυσικό λίπασμα (κομποστ).

Οι τρεις κυρίες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τόσο μαζί τους, όσο και με τους πολίτες, στους οποίους διένειμαν ειδικό ενημερωτικό έντυπο.

«Η Νέα Ιωνία περνά σε μια νέα εποχή διαχείριση των απορριμμάτων με στόχο την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και τη μείωση των απορριμμάτων που οδηγούνται σε ταφή. Από την πρώτη επαφή μας με τους παραγωγούς και τους πολίτες, η ανταπόκρισή τους ήταν σημαντική και ελπιδοφόρα. Σύντομα ξεκινάμε ενημερωτική καμπάνια για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την αξία και τη σπουδαιότητα της σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων. Οφείλουμε να σεβαστούμε το περιβάλλον και να αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα. Προστατεύουμε το περιβάλλον, συμμετέχουμε, ανακυκλώνουμε, αλλάζουμε την Νέα Ιωνία μας!» δήλωσε η κ. Θωμαΐδου.

Σύντομα ξεκινά ενημερωτική καμπάνια από το Δήμο Νέας Ιωνίας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενημέρωσή τους σχετικά με την αξία και τη σπουδαιότητα της σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων. Στόχος της δημοτικής αρχής, στο επόμενο χρονικό διάστημα, είναι η σταδιακή επέκταση των καφέ κάδων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet