Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: Το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο να συζητήσει για το ανησυχητικό φαινόμενο της ακροδεξιάς
Κοινωνία

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: Το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο να συζητήσει για το ανησυχητικό φαινόμενο της ακροδεξιάς

Η δημοτική παράταξη Ενότητα για τη Νέα Ιωνία, με επικεφαλής τον Χρήστο Κανλή, καταγγέλλει και καταδικάζει «την εγκληματική δράση φασιστικών, ναζιστικών πυρήνων ενάντια σε μαθητές, φοιτητές και πολίτες που ασκούν ειρηνικά, τα πολιτικά τους δικαιώματα».

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη αναφέρει: «Έναν χρόνο μετά από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, οι νοσταλγοί του Χίτλερ επιτέθηκαν με μαχαίρια με σκοπό να σκοτώσουν, μαθητές και φοιτητές στη Σταυρούπολη και τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου ομοϊδεάτες τους επιτέθηκαν με δολοφονική διάθεση σε ειρηνική εκδήλωση αντιφασιστικών συλλογικοτήτων, όπου υπήρχε και παρουσία μέλους της παράταξής μας. Ευτυχώς, τελικά, δεν υπήρξε κίνδυνος να χαθεί ανθρώπινη ζωή, αλλά τραυματίστηκε βαριά η Δημοκρατία μας».

Και η δημοτική παράταξη συμπληρώνει: «Παρόμοιες επιθέσεις συμβαίνουν σε κάθε γωνιά της χώρας με σκοπό πάντα μετανάστες, συνδικαλιστές, Ρομά και αγωνιστές των κινημάτων της αριστεράς, με μία παράξενη ανοχή της κυβέρνησης.

»Οι επιθέσεις δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό. Έχουν συγκεκριμένο σκοπό, αυξάνονται ανησυχητικά τον τελευταίο καιρό και θυμίζουν σε όλους μας το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού, το οποίο βρίσκει χώρο δράσης σε περιόδους μεγάλων κρίσεων».

Παράλληλα, η δημοτική παρατάξει τονίζει ότι η Πολιτεία σε όλες τις εκφράσεις της (κεντρικό κράτος, περιφέρειες, δήμοι) «πρέπει να έχει σε προτεραιότητα την προστασία των δημοκρατικών διαδικασιών και να βοηθήσει με αποφασιστικό τρόπο τη δικαιοσύνη να απομονώσει τους ναζιστικούς θύλακες».

«Πρώτο βήμα να εφαρμοστεί η απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, κλείνοντας τα γραφεία της συμμορίας σε όλη την Ελλάδα και αποπέμποντάς τους εκλεγμένους από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια», υπογραμμίζει η δημοτική παράταξη και καταλήγει:

«Πρέπει όμως να ακολουθήσουν και άλλα πιο γενναία βήματα, που απαιτούν από τον κυβερνητικό σχηματισμό να αποτινάξει τις ακροδεξιές φωνές και πρακτικές. Στην κατεύθυνση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας είναι υποχρεωμένο να συζητήσει για το ανησυχητικό φαινόμενο και μέσα από τον διάλογο να πάρει απόφαση για ένα ψήφισμα καταδίκης των εγκληματικών δράσεων και της πολιτικής που τις γεννά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet