Επίσκεψη του 1ου ΕΠΑ.Λ. στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας
Κοινωνία

Επίσκεψη του 1ου ΕΠΑ.Λ. στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας

Με χαμόγελα κι ελπίδα γέμισε το πρωί της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου 2022 ο χώρος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας από την επίσκεψη των μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. που θέλησαν να γνωρίσουν από κοντά και να εξοικειωθούν με την ιδέα της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου, ξεναγήθηκαν στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου από την αντιδήμαρχο Ελένη Χατζή και με τη βοήθεια του προσωπικού και των εθελοντών ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες της διεύθυνσης, τη λειτουργία των κοινωνικών δομών, καθώς για τη διαδικασία της συλλογής και τον τρόπο διανομής των αγαθών που προσφέρονται στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης μας.

Μάλιστα, οι μαθητές προσέφεραν τρόφιμα τα οποία συγκέντρωσαν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ βοήθησαν το έργο της δομής, συμμετέχοντας στη διαδικασία προετοιμασίας των πακέτων που προσφέρονται στους δικαιούχους.

Τέλος η δημοτική αρχή σημειώνει ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτική επίσκεψη υπήρξε μια άκρως ενδιαφέρουσα εμπειρία τόσο για το σύνολο των μαθητών, όσο και για το προσωπικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου με τα παιδιά να προσεγγίζουν με απίστευτη ευαισθησία τον εθελοντισμό, προσφέροντας μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet