Ιερό μνημόσυνο και κοινωνικές δράσεις από το Σωματείο Ινεπολιτών – Κασταμονιτών της Ν. Ιωνίας
Κοινωνία

Ιερό μνημόσυνο και κοινωνικές δράσεις από το Σωματείο Ινεπολιτών – Κασταμονιτών της Ν. Ιωνίας

Με ιερό μνημόσυνο η φετινή εκδήλωση μνήμης για τους προγόνους της Ινέπολης του Πόντου από το Σωματείο Ινεπολιτών – Κασταμονιτών της Ν. Ιωνίας, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Με κοινωνικές δράσεις, ως αντιστάθμισμα, θα τιμήσουν τη μνήμη των προγόνων τους τα μέλη του Σωματείου, τα οποία αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν:

Σαν σήμερα (σ.σ.: χθες) πριν 96 χρόνια στη πατρίδα των προγόνων μας, στην Ινέπολη του Πόντου, κατοικούσαν ειρηνικά 3.000 Έλληνες Ορθόδοξοι και 3.000 Μουσουλμάνοι. Την ημέρα της γιορτής της Αναλήψεως, την 9 Ιουνίου 1921, και εν μέσω των γεγονότων στη Μικρασία, εντελώς αναίτια, μια ομάδα εθνικιστών Τούρκων του Κεμάλ μαχαίρωσαν πισώπλατα, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των επικεφαλής τους, τους εξής Έλληνες πατριώτες: ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΑΛΕΞΙΑΔΗ, ιερέα, ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΠΑΝΟΥΔΗ, ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΝΟΡΙΔΟΥ, ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ, ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΚΕΛΕΓΚΟΥΡΙΔΟΥ.

Εμείς, οι απόγονοί τους, μέσα από το Σωματείο μας, τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας κάθε χρόνο της Αναλήψεως, με ετήσιο μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές της Περιφέρειας και του Δήμου μας, παρουσία του Δ.Σ. και των μελών του Σωματείου, στο άγαλμα – έμβλημα του Σωματείου μας, απέναντι από την Εκκλησία μας, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.     

Για τη φετινή χρονιά και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας της Covid-19, το  Δ.Σ. του Σωματείου, σε συνεργασία με τους ιερείς της Εκκλησίας μας, αποφασίσαμε όπως η εκδήλωση μνήμης να αρκεσθεί σε ιερό μνημόσυνο στην Εκκλησία, με τον ελάχιστο αριθμό πιστών, χωρίς τη κατάθεση στεφάνων από τους φορείς.

Σε αντιστάθμισμα, στη μνήμη τους, θα πραγματοποιήσουμε πλήθος κοινωνικών δράσεων, όπως γεύματα για αναξιοπαθούντες πατριώτες και κατοίκους της περιοχής της Ινέπολης, σε συνεργασία με τους ιερείς της Εκκλησίας μας, καθώς και οικονομική στήριξη σε οικογένειες που αποδεδειγμένα είναι δύσκολη η διαβίωσή τους.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ.ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet