Κάλεσμα Δήμου Νέας Ιωνίας σε επιχειρήσεις για την επανένταξη αστέγων
Κοινωνία

Κάλεσμα Δήμου Νέας Ιωνίας σε επιχειρήσεις για την επανένταξη αστέγων

Για το Διαδημοτικό Πρόγραμμα Στέγασης και Επαγγελματικής Επανένταξης Αστέγων στο οποίο συμμετέχει ενημερώνει τους υποψήφιους εργοδότες, ελεύθερους επαγγελματίες και τοπικούς επιχειρηματίες ο Δήμος Νέας Ιωνίας.

Συγκεκριμένα, τέσσερις δήμοι του Βορείου Τομέα Αττικής, ο Δήμος Νέας Ιωνίας ως δικαιούχος και οι Δήμοι Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Ηρακλείου Αττικής και Χαλανδρίου ως εταίροι, υλοποιούν το διαδημοτικό πρόγραμμα στέγασης και επαγγελματικής αποκατάστασης αστέγων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ωφεληθούν συνολικά 37 πολίτες, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των εν λόγω δήμων, είτε ως άστεγοι ή είτε ως άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το πρόγραμμα, πέρα από τις στεγαστικές δαπάνες για όλους τους ωφελούμενους, θα επιδοτήσει παράλληλα την επαγγελματική αποκατάσταση και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 12 πολίτες (καλύπτοντας τον βασικό μισθό και τις ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές για χρονικό διάστημα έως και ενός έτους).

Πιο συγκεκριμένα, και όπως ενημερώνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας, οι δώδεκα πολίτες του προγράμματος που αναμένεται να ενταχθούν στον πυλώνα της επαγγελματικής αποκατάστασης διακρίνονται ως εξής:

  • Πέντε ωφελούμενοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).
  • Πέντε ωφελούμενοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).
  • Δύο ωφελούμενοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ).

Σε αυτό το πλαίσιο, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ο Δήμος Νέας Ιωνίας και ο δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης καλούν τους εργοδότες και τους τοπικούς φορείς στους δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά και εταιρείες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στον κ. Κυρανάκη καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 210 2793916.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet