Κέντρο Πρόληψης «Ίριδα» στη Ν. Ιωνία: 15 χρόνια προσφοράς στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων
Κοινωνία

Κέντρο Πρόληψης «Ίριδα» στη Ν. Ιωνία: 15 χρόνια προσφοράς στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, που έχει οριστεί την 26η Ιουνίου, το Κέντρο Πρόληψης «Ίριδα» του Δήμου Νέας Ιωνίας, λαμβάνοντας υπόψη τα σημαντικά ευρήματα σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση των ναρκωτικών και γενικότερα των εξαρτητικών συμπεριφορών σε νέους στην Ελλάδα, αλλά και τις διεθνείς πολιτικές στο πεδίο της πρόληψης, καθώς και τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας της Νέας Ιωνίας, μέσα από την 15ετή του πορεία, έχει σχεδιάσει την υλοποίηση παρεμβάσεων για παιδιά σχολικής, προσχολικής ηλικίας, αλλά και τους σημαντικούς πληθυσμούς που τους πλαισιώνουν, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το Κέντρο Πρόληψης «Ίριδα», διαθέτοντας μακροχρόνια εμπειρία αλλά και τεχνογνωσία, παρέχει ατομικές συναντήσεις διαδικτυακά ή διά ζώσης. Πρόκειται για παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο νέο εγκεκριμένο πενταετή του σχεδιασμό για τα έτη 2021-2025, σε συνεργασία με τον επόπτη/επιστημονικό του φορέα, ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών).

«Το Κέντρο Πρόληψης Ίριδα του Δήμου μας ξεκίνησε τη λειτουργία του το Νοέμβριο του 2006, με την πολύτιμη συμβολή του εμβληματικού προέδρου, αγαπημένου γιατρού και αείμνηστου φίλου-συνοδοιπόρου Παναγιώτη Βλασσά, παρέχοντας με συνέπεια και επιστημονική ευθύνη δωρεάν προληπτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πολίτες της Νέας Ιωνίας και αποτελώντας ουσιαστικά ένα από τα πιο οργανωμένα κέντρα πρόληψης των συνολικά 75 κέντρων της Ελλάδος» σημειώνει σχετικώς η δήμαρχος της πόλης, Δέσποινα Θωμαΐδου.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους τηλ. αριθμούς του Κέντρου, 210 2715660 και 210 2715379, καθώς και στο www.kpirida.gr.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet