ΚΟΒ Περισσού-Νεάπολης-Σαφράμπολης του ΚΚΕ: Όχι στη μεταφορά των απορριμματοφόρων στην Αλσούπολη
Κοινωνία

ΚΟΒ Περισσού-Νεάπολης-Σαφράμπολης του ΚΚΕ: Όχι στη μεταφορά των απορριμματοφόρων στην Αλσούπολη

Να φύγουν τα απορριμματοφόρα από το Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας, αλλά να μην μεταφερθούν στον χώρο της «ALTEC» στην Αλσούπολη, ζητεί η Κομματική Οργάνωση Βάσης Περισσούς-Νεάπολης-Σαφράμπολης του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το Δημοτικό Στάδιο, οι αθλητικοί σύλλογοι και οι αθλούμενοι που το αξιοποιούν, αλλά και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου, διεκδικούμε δίκαια την απομάκρυνση των απορριμματοφόρων και τη μεταφορά τους σε άλλον κατάλληλο χώρο με γνώμονα την προστασία της υγείας των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε αυτή την προσπάθεια έχει συμβάλλει το ΚΚΕ μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο με όλες του τις δυνάμεις. Η διεκδίκηση αυτή πρέπει να συνεχιστεί. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να πατήσουμε την μπανανόφλουδα του “κοινωνικού αυτοματισμού” που θέλει να επιβάλει η δημοτική αρχή, στρέφοντας τους κατοίκους της μιας γειτονιάς ενάντια στην άλλη. Το υπαρκτό πρόβλημα της στάθμευσης των απορριμματοφόρων μέσα στο Δημοτικό Στάδιο, δεν μπορεί να λυθεί μετατοπίζοντας το πρόβλημα σε άλλη, εξίσου, πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Νέας Ιωνίας.

Η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας με αιφνιδιαστικές κινήσεις μεθόδευσης, στις οποίες άλλωστε έχει συνηθίσει τον λαό της Νέας Ιωνίας, επιδιώκει να μεταφέρει το χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου, σε οικόπεδο, της πρώην εταιρείας “ALTEC”, το οποίο βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή, ακριβώς δίπλα από συγκρότημα σχολικών κτηρίων, στην Αλσούπολη.

Η περιοχή μας όπως και όλη η Νέα Ιωνία έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους. Για να στεγαστούν νέα σχολεία, χώροι πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού που θα δίνουν “ανάσα” στη νεολαία και τον λαό της περιοχής. Με ευθύνη και των προηγούμενων δημοτικών αρχών, που υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές για τις χρήσεις γης των κυβερνήσεων που τις στηρίζουν, όχι μόνο δεν έχουν συζητηθεί συγκεκριμένοι χώροι οι οποίοι θα εξασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά αντίθετα υπήρξαν χώροι που ξεπουλήθηκαν σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους στο όνομα της “ανάπτυξης”.

Ο χώρος του οικοπέδου της “ALTEC” πρέπει να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δημοτών και να αξιοποιηθεί για τις μεγάλες ανάγκες της νεολαίας και του λαού της περιοχής. Για να δημιουργηθούν σχολεία, βρεφονηπιακός σταθμός, χώροι πρασίνου, υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού με ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Να φύγουν τώρα τα απορριμματοφόρα από το Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας. Όχι στην μεταφορά της στάθμευσης τους στον χώρο της “ALTEC” στην Αλσούπολη. Εύρεση κατάλληλου χώρου μακριά από τον οικιστικό ιστό και να μεταφερθούν εκεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet