Με εκδήλωση τίμησε το Μπλόκο της Καλογρέζας η Τ.Ο. Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ
Κοινωνία

Με εκδήλωση τίμησε το Μπλόκο της Καλογρέζας η Τ.Ο. Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ

Εκδήλωση τιμής για το Μπλόκο της Καλογρέζας πραγματοποίησε η Τομεακή Οργάνωση Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, με πορεία από την πλατεία Αναπήρων μέχρι το μνημείο των 22 εκτελεσθέντων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Ν. Ιωνίας Στέργιος Φωτιάδης και την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Νίκος Σταματόπουλος, μέλος της Ε.Π. Αττικής και γραμματέας της Τ.Ο. Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ.

Ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στους μεγάλους αγώνες τον ανθρακωρύχων, όπου έξι από αυτούς εκτελέστηκαν από τους ντόπιους συνεργάτες των ναζί. Τόνισε χαρακτηριστικά πώς «οι ανθρακωρύχοι της Αλσούπολης, η εργατική τάξη και ο φτωχός λαός, διάλεξαν τότε τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Οργανώθηκαν και αγωνίστηκαν ενάντια στους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στη διάρκεια της κατοχής για τη λευτεριά και για ένα δίκαιο μέλλον χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση, ενώ αντίθετα, ο αστικός κόσμος της εποχής, είτε συνεργάστηκε με τους Γερμανούς, είτε επέλεξε το δρόμο της φυγής μαζί με το χρυσάφι στην Αίγυπτο, αφήνοντας τον λαό να πεινάσει κατά το φοβερό χειμώνα του 1941 – 1942. Και ορισμένοι από όσους έμειναν, συνέχισαν τηρουμένων των αναλογιών, τη ζωή τους, ενώ αρκετοί θησαύρισαν από τη μαύρη αγορά. Διάλεξαν και αυτοί, τη δική τους σωστή πλευρά της ιστορίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet