Με επιτυχία η συγκέντρωση της ΚOB Καλογρέζας-Αλσούπολης του ΚΚΕ στην πλατεία Παναιτωλίου
Κοινωνία

Με επιτυχία η συγκέντρωση της ΚOB Καλογρέζας-Αλσούπολης του ΚΚΕ στην πλατεία Παναιτωλίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Καλογρέζας-Αλσούπολης του ΚΚΕ με θέμα «Συμπεράσματα από τις λαϊκές κινητοποιήσεις στην Αλσούπολη και την Καλογρέζα. Με το ΚΚΕ για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας» στην πλατεία του Παναιτωλίου στην Αλσούπολη, την Πέμπτη 23 Ιουνίου.

Η Κ.Ο. Οργάνωση αναφέρει ότι «μετά από δύο περίπου μήνες συνεχών και πολύμορφων κινητοποιήσεων (συγκέντρωση στο Παναιτώλιο, πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο, πρωτότυπη κινητοποίηση με ζωγραφιές από παιδιά στον τοίχο της ΑΛΤΕΚ, ανάδειξη του ιστορικού χαρακτήρα της περιοχής με τιμητική πλακέτα, κ.α.) των εργατικών σωματείων, των μαζικών φορέων, και των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου στην πρώην ΑΛΤΕΚ, στην περιοχή των ανθρακωρυχείων, αυτή η απόφαση της δημοτικής αρχής ανατράπηκε».

Όπως τόνισε εισαγωγικά ο Αλέξανδρος Μπουσδέκης, γραμματέας της ΚΟΒ Καλογρέζας-Αλσούπολης και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ: «Με τη σημερινή συγκέντρωση επιδιώκουμε να συζητήσουμε τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τον αγώνα του προηγούμενου διαστήματος. Επιδιώκουμε, επίσης, να συζητήσουμε τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και την πείρα από τους αγώνες του λαϊκού κινήματος, η οποία αποδεικνύει ότι όπου ο λαός δεν περιμένει κανένα σωτήρα αλλά µε την δική του οργάνωση βάζει µπροστά τα δικά του αιτήµατα, μπορούν να αποτραπούν αρνητικές εξελίξεις».

Στη συνέχεια, η ομιλία έγινε από τον Πέτρο Αλέπη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στην πείρα από τον αγώνα των μαζικών φορέων της Νέας Ιωνίας ενάντια στην μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου στο οικόπεδο της «ΑΛΤΕΚ», αλλά και για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον λαό της Νέας Ιωνίας, όπως η μη ύπαρξη Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή, οι συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, η ακρίβεια, κ.α. «Σε όλους αυτούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, ήταν καθοριστική η συμβολή των κομμουνιστών, η πρωτοπόρα δράση τους», είπε ο κ. Αλέπης. Τόνισε ότι τέτοια προβλήματα δεν είναι «φυσικά φαινόμενα» αλλά προκύπτουν από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, από τον καπιταλισμό, ο οποίος προκαλεί φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά. Στην ομιλία του, ο Πέτρος Αλέπης αναφέρθηκε εκτενώς στον πόλεμο στην Ουκρανία και τους κινδύνους που εγκυμονεί η ελληνική εμπλοκή, ενώ κατέληξε «ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάθε συμφέρον τη συμπόρευση με το ΚΚΕ, τη µοναδική πολιτική δύναµη που στέκεται µε συνέπεια και σταθερότητα στο πλευρό των εργατικών – λαϊκών συµφερόντων σε όλα τα πεδία. Ελπίδα για το λαό και όπλο του στους αγώνες του και στη ζωή του είναιένα πανίσχυρο ΚΚΕ παντού, και στις εκλογές όποτε και αν γίνουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet