Με κόκκινο χρώμα φωταγωγήθηκε το δημαρχείο Ν. Ιωνίας για την 19η Μαΐου
Κοινωνία

Με κόκκινο χρώμα φωταγωγήθηκε το δημαρχείο Ν. Ιωνίας για την 19η Μαΐου

Με κόκκινο χρώμα φωταγωγήθηκε το δημαρχείο Νέας Ιωνίας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου αναφέρει σχετικά: «Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί μία μαύρη επέτειο για τον Ελληνισμό, μία μαύρη σελίδα της ιστορίας μας που αριθμεί 353.000 θύματα και περισσότερους από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένους Έλληνες, οι οποίοι ξεριζώθηκαν και οδηγήθηκαν στην προσφυγιά.

Ο Δήμος μας εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για τον βίαιο ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου, με τη συμβολική φωταγώγηση του δημαρχείου της πόλης μας, με το κόκκινο χρώμα, εις ένδειξη πένθους και σεβασμού, συμβολίζοντας το αίμα των θυμάτων της Γενοκτονίας και το διαχρονικό πένθος, που φέρει στη μνήμη τα βαθιά τραύματα και τις πληγές των προσφύγων του Πόντου, κατά τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Θρηνούμε έναν πολιτισμό που αναπτύχθηκε για 28 ολόκληρους αιώνες, ζυμωμένος με τις πανανθρώπινες αξίες και την προσφορά στον Οικουμενικό Άνθρωπο. Ανάβουμε ευλαβικά ένα κερί στη μνήμη εκείνων που θυσιάστηκαν στο βωμό των εθνικιστικών φανατισμών, του μίσους και της απαξίωσης του ανθρώπου. Κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη που ενώνει το έθνος μας. Δεν ξεχνάμε την προσφυγιά με την οποία άλλωστε ζυμώθηκε και οικοδομήθηκε η πόλη μας, η Νέα Ιωνία μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet