«Μητέρα Μου… Εσύ»: Μία γιορτή τιμής για τη Μητέρα, στη Νέα Ιωνία
Κοινωνία

«Μητέρα Μου… Εσύ»: Μία γιορτή τιμής για τη Μητέρα, στη Νέα Ιωνία

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΕΠΙΛΟΓΗ» και το Ανθρωπιστικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ», διοργανώνουν μία γιορτή τιμής για τη Μητέρα. Τη Μητέρα που αγωνίστηκε και αγωνίζεται καθημερινά για την ανατροφή των παιδιών της, κόντρα σε όλες τις κοινωνικές, επαγγελματικές και -αρκετές φορές- οικογενειακές αντιξοότητες, θυσιάζοντας καριέρα, κοινωνική και προσωπική δραστηριότητα, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, η οποία προσθέτει ότι «είναι γνωστό το Κοινωνικό Έργο του Δήμου Νέας Ιωνίας και τα προγράμματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που κατά καιρούς οργανώνει για να στηρίξει τις ευάλωτες οικογένειες, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος διοργανώνεται μία γιορτή στην οποία πρωταγωνιστές θα είναι οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του Δήμου Νέας Ιωνίας, καθώς και τα παιδιά που απασχολούνται στις Δομές «ΕΠΙΛΟΓΗ» και «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ». Φυσικά, τιμώμενα πρόσωπα θα είναι μητέρες τους.

Περισσότεροι από 700 μαθητές έχουν πάρει μέρος στους δύο διαγωνισμούς ζωγραφικής και κειμένου-ποιήματος, με θέμα «ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ… ΕΣΥ». Τα έργα τους θα αξιολογηθούν από δύο ειδικές επιτροπές και θα διακριθούν τα τρία πρώτα από κάθε κατηγορία.

Τα έργα όλων των μαθητών θα εκτεθούν από το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαΐου, μέχρι το Σάββατο 14 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, τις ώρες 18.00-20.30 και το Σάββατο 14/5 από τις 10.00-20.00.

Το πρωί της Κυριακής, στις 11.00, στον ίδιο χώρο θα διεξαχθεί η κεντρική εκδήλωση τιμής για τη Μητέρα. Στη διάρκειά της θα τιμηθούν μητέρες του Δήμου Νέας Ιωνίας που έχουν διακριθεί στον αγώνα στήριξης των παιδιών τους, θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα στους μαθητές που πήραν μέρος στους δυο διαγωνισμούς, καθώς και τιμητικές διακρίσεις στις καλύτερες εργασίες.

Αντί εισιτηρίου στην εκδήλωση οι προσερχόμενοι έχουν κληθεί να εισφέρουν τρόφιμα για την ενίσχυση των ευάλωτων οικογενειών του Δήμου.

Στη γιορτή για τη Μητέρα έχουν προσκληθεί υπουργοί της Κυβέρνησης με αρμοδιότητα τα παιδιά και την οικογένεια, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και βουλευτές, οι διευθυντές των σχολείων και φυσικά οι γονείς των μαθητών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet