Νέα Ιωνία: Η διάρρηξη, η επεισοδιακή καταδίωξη και η λεία ενός χρυσού δαχτυλιδιού και μετρητών
Φωτογραφία: iefimerida.gr
Κοινωνία

Νέα Ιωνία: Η διάρρηξη, η επεισοδιακή καταδίωξη και η λεία ενός χρυσού δαχτυλιδιού και μετρητών

Η διάρρηξη, η κλοπή ενός χρυσού δαχτυλιδιού αξίας 1.000 ευρώ αλλά και μετρητών, από σπίτι στη Νέα Ιωνία, οδήγησε στη σύλληψη των δύο σεσημασμένων δραστών, ηλικίας 35 και 22 ετών, έπειτα από… καταδίωξη.

Περισσότερες λεπτομέρειες, από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών φέρνει σήμερα στο φως το iefimerida.gr.

Το χρονικό

Οι δύο δράστες, μαζί με έναν ακόμα συνεργό τους που κατάφερε να διαφύγει, στις 18:30 το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, 8 Δεκεμβρίου, έφτασαν στο ισόγειο διαμέρισμα που στοχοποίησαν, στην οδό Ελευθερίας στη Νέα Ιωνία, με ένα λευκό Citroen. Ο ένας από τους τρεις, παρέμεινε στο αυτοκίνητο. Οι δύο κατέβηκαν από αυτό, κατευθύνθηκαν προς το διαμέρισμα και παραβίασαν μία μπαλκονόπορτα καταφέρνοντας να μπουν στο εσωτερικό, την ώρα που η 53χρονη ιδιοκτήτρια απουσίαζε καθώς βρισκόταν στην εργασία της.

Αφού έψαξαν τους χώρους, άρπαξαν 300 ευρώ -κυρίως σε χαρτονομίσματα των 20- και ένα χρυσό δαχτυλίδι, αξίας 1.000 ευρώ.

Η κατάθεση της ιδιοκτήτριας του σπιτιού

«Ενώ βρισκόμουν στην εργασία μου, μου τηλεφώνησε ο υιός μου και με ενημέρωσε ότι του τηλεφώνησε η γειτόνισσα και του ανέφερε ότι κάποιοι πρέπει να έχουν μπει στην οικία μου. Ξεκίνησε προκειμένου να μεταβεί στην οικία μου, όπως και εγώ έφυγα από τη δουλειά μου. Όταν έφτασα διαπίστωσα ότι είχε παραβιαστεί το αλουμίνιο της μπαλκονόπορτας. Η αδερφή μου με ενημέρωσε ότι είδε δύο άγνωστους άνδρες να βγαίνουν από το σπίτι μου και ενημέρωσε την Άμεση Δράση».

Η καταδίωξη

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν και εντόπισαν σε κοντινή απόσταση τους δράστες που επέβαιναν στο άσπρο αυτοκίνητο. Όταν προσπάθησαν να τους ελέγξουν, ο οδηγός ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, παραβίασε STOP, μπήκε αντίθετα σε δρόμο και τελικά έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε δέντρο, αλλά και σε άλλο αυτοκίνητο το οποίο ήταν παρκαρισμένο.

Τι κατέθεσε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

«Θεωρώντας τους ύποπτους ξεκινήσαμε να τους ακολουθούμε. Με ηχητικά και φωτεινά σήματα τους ζητούσαμε να σταθμεύσουν το όχημα πλην όμως αυτοί συνέχισαν να αναπτύσσουν ταχύτητα και κινήθηκαν επί της οδού Δωδεκανήσου, όπου παραβίασαν δύο πινακίδες STOP και μπήκαν αντίθετα σε μονόδρομο μέχρι το τέλος της Οδού Δωδεκανήσου με τη Λ. Καποδιστρίου. Στο σημείο αυτό ανακόπηκε η πορεία του οχήματος καθώς διερχόταν έτερο όχημα κανονικά στην πορεία του και ο οδηγός του οχήματος που ακολουθούσαμε, προσπαθώντας να αποφύγει την πρόσκρουση με το διερχόμενο, μέσω παρακειμένου πεζοδρομίου προσέκρουσε σε έτερο σταθμευμένο όχημα και σε ένα δέντρο που βρισκόταν στο σημείο με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί».

Παρά την πρόσκρουση, προσπάθησαν να διαφύγουν με τα πόδια, ωστόσο οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο από αυτούς.

«Από το όχημα απευθείας άνοιξαν οι πόρτες και αποβιβάστηκαν τρεις άνδρες οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν. Εγώ ευρισκόμενος πλησίον του συνοδηγού προσπάθησα να τον δεσμεύσω και ο ίδιος αντιστάθηκε σθεναρά, σπρώχνοντας τόσο εμένα όσο και τους λοιπούς αστυνομικούς και εν τέλει καταφέραμε να τον συλλάβουμε. Τόσο ο οδηγός όσο και ο έτερος επιβαίνων διέφυγαν από το σημείο. Άμεσα ενημερώσαμε το κέντρο της Άμεσης Δράσης για τα χαρακτηριστικά των δύο διαφυγόντων ανδρών, οι οποίοι φορούσαν μαύρες φόρμες, με σκοπό να εντοπιστούν», ανέφερε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός και συνέχισε:

«Κατόπιν αναζητήσεων πέριξ των οδών εντοπίσαμε ένα άτομο, το οποίο το είδαμε να πηδάει τη μάντρα της οικίας επί της οδού Ελευθερίας στη Νέα Ιωνία, το οποίο προσομοίαζε με τα χαρακτηριστικά των ατόμων που αναζητούνταν. Τότε αμέσως καταλάβαμε ότι πρόκειται για το ένα εκ των δύο ατόμων που ψάχναμε και αμέσως κατεβήκαμε από τις μηχανές μας, τρέξαμε και μπήκαμε στην αυλή προκειμένου να τον δεσμεύσουμε, Εκείνος στην θέα μας προσπάθησε να κρυφτεί και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας».

Ο τρίτος συνεργός τους τελικά κατάφερε να διαφύγει.

Από τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στην κατοχή του 22χρονου, μεταξύ άλλων βρήκαν το χρυσό δαχτυλίδι που είχαν αρπάξει λίγη ώρα πριν.

Το ποινικό παρελθόν

Τόσο ο 35χρονος όσο και ο 22χρονος έχουν απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν για κλοπές. Όσον αφορά τον 22χρονο, όπως προέκυψε από την προανάκριση, πριν από έναν μήνα περίπου, στις 20 Νοεμβρίου, με άγνωστο συνεργό του, είχαν μπει και σε άλλο ισόγειο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι.

Συγκεκριμένα, μεταξύ του διαστήματος 11.30 τι πρωί με 12.30 το μεσημέρι εισέβαλαν στο σπίτι που βρίσκεται στην οδό στην οδό Ελ. Αλαμέιν, παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα του σαλονιού με κατσαβίδι.

Ωστόσο, τελικά έφυγαν με άδεια, χέρια.

Τρεις μέρες μετά, στις 23/11/2022, στις 20.25, σε βάρος του 22χρονου υπεβλήθη μήνυση στο Τμήμα Ασφαλείας της Μάνδρας, από μία 37χρονη, για αρπαγή της 15χρονης κόρης της, με την οποία φέρεται να είχε συνάψει σχέση.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Ενώπιον των αστυνομικών και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ρίχνοντας τις ευθύνες στο τρίτο άτομο που ήταν μαζί τους και διέφυγε.

Η κατάθεση του 35χρονου

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Μαζί με τον… και έναν άλλον που τον γνωρίζω με το όνομα «Κώστας», πήραμε το αυτοκίνητο της αδελφής του πρώτου.

Οδηγούσε ο «Κώστας». Εγώ δεν ήξερα πού πηγαίνουμε. Φτάσαμε στη Νέα Ιωνία, σταμάτησε το όχημα έξω από ένα σπίτι. Εγώ περίμενα στο αμάξι και ο… με τον «Κώστα» κατέβηκαν και μετά από λίγο γύρισαν και μπήκαν στο αμάξι, τρακάραμε και μας έπιασαν οι Αστυνομικοί. Εγώ δεν έκλεψα τίποτα».

Από την πλευρά του ο 22χρονος, φέρεται να υποστήριξε:

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Μαζί με τον… και έναν άλλον που τον γνωρίζω με το όνομα «Κώστας», πήραμε το αυτοκίνητο της αδελφής μου. Οδηγούσε ο Κώστας γιατί εγώ δεν έχω δίπλωμα και μου είπε ότι πάμε κάπου για να πάρεις χασίς. Φτάσαμε στη Νέα Ιωνία, σταμάτησε το όχημα έξω από ένα σπίτι. Κατέβηκα εγώ με τον Κώστα και ο… περίμενε στο αμάξι. Φτάσαμε στην εξώπορτα της αυλής και εγώ περίμενα εκεί. Ο Κώστας πήγε από πίσω από το σπίτι και μετά από λίγο ήρθε και φύγαμε. Στο αυτοκίνητο μου έδωσε εμένα δαχτυλίδι μου είπε ότι είναι της μητέρας του, να το κρατήσω γιατί δεν είχε τσέπες. Τότε μας είδαν οι Αστυνομικοί και μας έκαναν σήμα να σταματήσουμε, αλλά ο «Κώστας» άρχισε να τρέχει και τελικά τρακάραμε και μας έπιασαν οι αστυνομικοί. Εγώ δεν έχω κλέψει τίποτα. Ούτε στο Χαλάνδρι. …Την… (αναφέρεται στην 15χρονη) πριν 3-4 μέρες την επέστρεψα στον πατέρα της».

Η νομική άποψη

«Οι συνήγοροι υπεράσπισης Ιωάννης Γλύκας και Δημήτρης Μπελδέκος εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την αστοχία της άσκησης της εν λόγω ποινικής δίωξης καθότι σε καμμία περίπτωση τα πραγματικά περιστατικά δεν μπορούν να ενταχθούν στην έννοια της ληστρικής κλοπής! Η μη επιβολή της προσωρινής κράτησης, αλλά μόνο ενός περιοριστικού όρου, ως αποτέλεσμα ανταποκρίνεται στην πραγματική διάσταση της υπόθεσης, η οποία αναδείχθηκε υπερασπιστικά και από τον κατηγορούμενο, ο οποίος αρνείται την πράξη όπως του αποδίδεται».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet