Νέα Ιωνία: Ξεκινά η ανέγερση του Ιερού Ναού αφιερωμένου στον Άγιο Γεώργιο Νεαπολίτη στον Περισσό
Κοινωνία

Νέα Ιωνία: Ξεκινά η ανέγερση του Ιερού Ναού αφιερωμένου στον Άγιο Γεώργιο Νεαπολίτη στον Περισσό

Με ιερή συγκίνηση και τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του προστάτου και πολιούχου Νέας Ιωνίας Καππαδόκη Ιερομάρτυρα, Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου του Θαυματουργού, η τελετή καταθέσεως του θεμελίου λίθου του Ιερού Ναού που θα τιμά τον Άγιο Γεώργιο τον Νεαπολίτη στον χώρο του αναγειρόμενου Ιωνικού Κέντρου.

Όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για την πόλη και τις καταβολές της, 100 χρόνια μετά από την οδύνη της Μικρασιατικής Καταστροφής και σε μία ημέρα ορόσημο που τιμούμε και πανηγυρίζουμε τη σεπτή μνήμη του πολιούχου, του οποίου το άφθαρτο ιερό σκήνωμα φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Περισσού.

Στην τελετή παρέστησαν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Επιφάνιος Αρβανίτης, η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας Ιωάννης Βούρος, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγγελική Σακκαλόγλου, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης, ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη Παναγιώτης Μανούρης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής Ιωάννης Κατσαγκόλης, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, εκπρόσωποι μικρασιατικών σωματείων και τοπικών φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.

«Ο άγιος της πόλης να γίνει σε όλους μας οδηγός μετάνοιας, αγάπης, πίστης. Χρόνια πολλά, Νέα Ιωνία» αναφέρει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet