Ν. Ιωνία: Μεγαλώνει το κίνημα των γονέων κατά της μεταφοράς του σταθμού απορριμματοφόρων στην Αλσούπολη
Κοινωνία

Ν. Ιωνία: Μεγαλώνει το κίνημα των γονέων κατά της μεταφοράς του σταθμού απορριμματοφόρων στην Αλσούπολη

Για το θέμα που έχει προκύψει με το οικόπεδο της ALTEC και την ενδεχόμενη μετεγκατάσταση σε αυτό του χώρου στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου τοποθετείται και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Βρεφών και Νηπίων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Νέας Ιωνίας. Όπως αναφέρει στηρίζει την ανακοίνωση και τα αιτήματα των Συλλόγων Γονέων της Αλσούπολης, όπως αυτά αναφέρονται, προσθέτοντας και το στοιχείο ότι σε ολόκληρη την Καλογρέζα και την Αλσούπολη δεν υπάρχει Βρεφονηπιακός Σταθμός.

Επίσης, ως σοβαρό ζήτημα θεωρεί ότι ακριβώς απέναντι από το εν λόγω οικόπεδο βρίσκεται το 16ο Νηπιαγωγείο, στο οποίο πηγαίνουν παιδιά από την Καλογρέζα, τη Νεάπολη και τη Σαφράμπολη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση – διαμαρτυρία των φορέων την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στο Παναιτώλιο.

Σημειώνεται ότι στην κοινή ανακοίνωσή τους τα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων 6ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο, 16ο Δημοτικό και 10ο Δημοτικό αναφέρουν:

«Αγαπητοί γονείς πληροφορηθήκαμε ότι στα σχέδια της δημοτικής αρχής της Ν. Ιωνίας, με πρόταση της δημάρχου Δ. Θωμαϊδου, είναι η αγορά του οικοπέδου της πρώην “ALTEC A.E.”, στην περιοχή της Αλσούπολης, απέναντι από το σχολικό συγκρότημα του 16ου Δημοτικού, του ΣΜΕΑΕ και του 16ου Νηπιαγωγείου, για τη μετεγκατάσταση του χώρου στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου από τον ακατάλληλο χώρο που βρίσκεται ήδη – στο γήπεδο του Ικάρου.

Αναρωτιόμαστε πώς θα εξασφαλιστεί ένα τέτοιο κονδύλι τη στιγμή που η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα και γι’ αυτό ο 6ος Βρεφονηπιακός Σταθμός δεν λειτουργεί πλέον, αφού δεν πληρούσε τις κατάλληλες κτηριακές προδιαγραφές, στις οποίες το Διαπολιτισμικό Δημοτικό σχολείο στεγάζεται σε ακατάλληλο νοικιασμένο κτήριο, που τμήματα Νηπιαγωγείων στεγάζονται σε προκάτ και πολλά άλλα ακόμη. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, αν στις προτεραιότητες του Δήμου μας είναι η αξιοποίηση ελεύθερων χώρων σύμφωνα με τις σύγχρονες μορφωτικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των παιδιών μας αλλά και εμάς των ίδιων. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, ποιος σκέφτηκε ότι είναι το καλύτερο για τους δημότες να κινούνται βαρέα οχήματα καθημερινά δίπλα σε σχολεία; Μια τέτοια πρόταση προκαλεί τουλάχιστον την αγανάκτηση μας.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση σωματείων, μαζικών φορέων και κατοίκων της περιοχής την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022, στις 12.00, στο Παναιτώλιο».

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Katerina Viniou

    Ακριβως απεναντι βρισκονται 3 σχολεια Νηπειαγωγειο , Δημοτικο και Ειδικο Σχολειο ΟΧΙ ΕΝΑ!!! Ακομα ολοι ζητουν να φυγει απο τον ηδη ακαταληλο χωρο του Δημοτικου Σταδιου Ικαρος!Μακρια απο κατοικημενη περιοχη μακρια απο τα παιδια ΟΛΩΝ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet