Ξεκινούν οι εγγραφές για το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης 2024 του Δήμου Νέας Ιωνίας
Κοινωνία

Ξεκινούν οι εγγραφές για το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης 2024 του Δήμου Νέας Ιωνίας

Ξεκινά η διαδικασία εγγραφής στο πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στον Δήμο Νέας Ιωνίας. Ο Δήμος επισημαίνει ότι η διαδικασία αιτήσεων / εγγραφών άλλαξε και θα γίνεται ηλεκτρονικά αποκλειστικά μέσω πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου. Η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τις τρεις περιόδους στις 27/5/2024 και θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 7/6/2024.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Νέας Ιωνίας, εφαρμόζει με επιτυχία πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων, δίνοντας λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται στους εργαζόμενους γονείς αλλά και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, συνευρισκόμενα με φίλους και συμμαθητές τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό και στελεχώνεται από ειδικότητες όπως παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, γυμναστές, θεατρολόγους, μουσικούς κ.λπ., κατά το χρονικό διάστημα από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τέλος Ιουλίου και περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, γυμναστική, μουσική, και πολλά ομαδικά παιχνίδια. Επίσης, πραγματοποιείται μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών κυρίως σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν σε θέματα όπως η διαχείριση του νερού, η ανακύκλωση, πρόληψη και διαχείριση απορριμμάτων, η εξοικονόμηση ενέργειας κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet