Ο Γεώργιος Κοτσόβολης κάνει υπερήφανη τη Νέα Ιωνία
Κοινωνία

Ο Γεώργιος Κοτσόβολης κάνει υπερήφανη τη Νέα Ιωνία

Ο Γεώργιος Κοτσόβολης, από τη Ν. Ιωνία, δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) κατέκτησε, για 2η συνεχόμενη χρονιά, χρυσό μετάλλιο στον 25ο Παγκόσμιο Μαθηματικό Φοιτητικό Διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition), που διεξήχθη στο Μπλαγκόεβκγραντ της Βουλγαρίας, από 22 έως 28 Ιουλίου 2018, όπως μας ενημερώνει ο δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης, προσθέτοντας ότι ο συνδημότης του «συγκαταλέγεται στους λίγους εκλεκτούς που έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο σε αυτή την ηλικία, σε παγκόσμιο επίπεδο».  

Ο εν λόγω διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές, ο οποίος οργανώνεται από το University College London. Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε πέντε προβλήματα την ημέρα (προβλήματα ανάλυσης, απειροστικού λογισμού, άλγεβρας, γεωμετρίας και συνδυαστικής). Ο διαγωνισμός διεξάγεται από το 1994, με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Στον φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 350 φοιτητές.

«Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, στηρίζοντας τις προσπάθειες αυτές, συνέβαλε ενεργά ενισχύοντας τον φοιτητή Γ. Κοτσόβολη οικονομικά για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό» αναφέρεται στην ανακοίνωση του δημάρχου, η οποία και καταλήγει ως εξής:

«Ευχόμαστε ολόψυχα όχι μόνο την ταχεία ολοκλήρωση των σπουδών του, αλλά και τη συμμετοχή του σε μεταπτυχιακά προγράμματα κορυφαίων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και σε ό,τι άλλο επιθυμεί, καθώς είναι ευγενικός, καλλιεργημένος, με θέληση και υπομονή νέος, για να κατακτήσει την κορυφή της επιστημονικής κοινότητας. 

»Γιώργο είμαστε περήφανοι για σένα και στεκόμαστε στο πλευρό σου!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet