Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τίμησε τους 22 εκτελεσθέντες στο Μπλόκο της Καλογρέζας
Κοινωνία

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τίμησε τους 22 εκτελεσθέντες στο Μπλόκο της Καλογρέζας

Σε μια χρονιά ορόσημο για τη Νέα Ιωνία, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της, ο Δήμος Νέας Ιωνίας τίμησε με τη δέουσα επισημότητα, 79 χρόνια μετά, τη μνήμη των 22 εκτελεσθέντων από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής και τους συνεργάτες τους, στον τόπο της θυσίας στην Καλογρέζα.

Σε μια λιτή τελετή και σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, σύσσωμη η Νέα Ιωνία συμμετείχε στο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας, ακολούθως στην επιμνημόσυνη δέηση από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Εκτελεσθέντων.

Εκ μέρους του Δήμου Νέας Ιωνίας στέφανο κατέθεσε η δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία στην ομιλία της μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σε μια ιστορική χρονιά για τη Νέα Ιωνία μας, ο Δήμος μας τιμά με τον πρέποντα σεβασμό τη μνήμη των 22 παλληκαριών που πότισαν με το δικό αίμα τους το δένδρο της λευτεριάς, τούτη τη γη που σήμερα πατούμε ελεύθερα. Από αυτή τη θυσία εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε και συνεχίζουμε αταλάντευτα τον ανηφορικό δρόμο του αγώνα».

Τελετάρχες της εκδήλωσης μνήμης στο Ηρώο ήταν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Ελένη Χατζή και ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Βασίλης Σπηλιωτόπουλος.

Την τελετή πλαισίωσαν με όμορφες μελωδίες και ερμηνείες η Φιλαρμονική του Δήμου Νέας Ιωνίας, η Παραδοσιακή-Λαϊκή Χορωδία του ΟΠΑΝ, η Παιδική-Νεανική Χορωδία του ΟΠΑΝ, η Λαϊκή Ορχήστρα του Ωδείου Δήμου Νέας Ιωνίας και η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Δήμου Νέας Ιωνίας.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο προσκλητήριο των εκτελεσθέντων και την τήρηση ενός λεπτού σιγής.

Κατέθεσαν επίσης στεφάνι η αντιδήμαρχος Αγγελική Σακκαλόγλου, εκ μέρους του ΚΕΜΙΠΟ, ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη Παναγιώτης Μανούρης, ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα για τη Νέα Ιωνία Χρήστος Κανλής, ο επικεφαλής της παράταξης Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία Βασίλης Χριστοδούλου, ο Βαγγέλης Βαλαβάνης, εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης Καλογρέζας, ο Νικόλαος Μαυρουδής, εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, η πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αγγελική Δούκα και η πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ράνια Χρυσανθοπούλου, εκ μέρους της παράταξης Δύναμη Προοπτικής, εκπρόσωποι πολιτικών φορέων και πολιτιστικών σωματείων της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet