Ο Ηρ. Αθανασόπουλος παρουσιάζει το νέο βιβλίο του στη Νέα Ιωνία στις 7/11
Αθλητισμός

Ο Ηρ. Αθανασόπουλος παρουσιάζει το νέο βιβλίο του στη Νέα Ιωνία στις 7/11

Η κεντρική δημόσια παρουσίαση του νέου, δεύτερου στη σειρά, βιβλίου «Μαραθώνιος και Μαραθώνας: η πλήρης διατριβή επί της κλασικής διαδρομής», του συγγραφέα Ηρακλή Αθανασόπουλου, φιλοξενείται την Κυριακή 7η Νοεμβρίου, στις 18:30, στο συνεδριακό κέντρο της Νέας Ιωνίας (ΚΕΠ Πατρ. Ιωακείμ 4, πλατεία Αγίου Γεωργίου, σταθμός ΗΣΑΠ).

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πρόκειται για την ανανεωμένη εις τον μέγιστο βαθμό έκδοση του βιβλίου συγκριτικά με την πρώτη, αυτή του 2010. Ο συγγραφέας αντιμετωπίζει όλα όσα συνέβησαν επί της κλασικής διαδρομής από το 1896 και μετά με μία άλλη πιο λεπτομερή και νέα ματιά. Το διαρκές ψάξιμο αποκάλυψε νέα στοιχεία τα οποία προστέθηκαν. Καλύφθηκαν ελλείψεις και διορθώθηκαν λάθη. Αποκαταστάθηκαν γεγονότα και δρομείς. Εστιάζει, δίνει έμφαση, προβάλλει τη δρομική κοινότητα, τον ελεύθερο δρομέα. Βέβαια, περιγράφει όλους τους αγώνες μαραθωνίου, Ολυμπιακούς, Ευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους, Πανελλήνια πρωταθλήματα και ΚΜΑ ή ΑΜΑ.

Διά του υπότιτλου «η πλήρης διατριβή επί της κλασσικής διαδρομής» στο εξώφυλλο γίνεται σαφές αυτό το περιεχόμενο. Προτάσσεται, αντί αγωγής, η ιστορική αναδρομή στη μάχη του 490 π.Χ. Εγκωμιάζεται ο «κήπος των Αθηνών», ο Μαραθώνας του σήμερα και του αύριο…Tο νέο βιβλίο «Μαραθώνιος & Μαραθώνας», μοναδικό στο είδος του είναι πολύτιμο, χρήσιμο στους φίλους του μαραθωνίου και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet