Ο Χρ. Κανλής κατέθεσε στεφάνι για την 28η Οκτωβρίου
Κοινωνία

Ο Χρ. Κανλής κατέθεσε στεφάνι για την 28η Οκτωβρίου

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα για τη Νέα Ιωνία, Χρήστος Κανλής, τίμησε τον αγώνα του ελληνικού λαού για την ελευθερία και κατά του φασισμού, με κατάθεση στεφάνου στο Άγαλμα της Μητέρας, παρουσία του σεβασμιότατου μητροπολίτη Γαβριήλ και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πάνου Σκουρλέτη.

«Ο αγώνας για ελεύθερη πατρίδα, ενότητα, Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη είναι επίκαιρος και διαρκής», αναφέρει ο κ. Κανλής ενώ κλείνει το μήνυμά του με στίχους από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου για το 1940:

«Ανοίγουν τα παραθυράκι όσοι μένουν χαιρετούν αυτούς που φεύγουν και φεύγουν όλοι. Γέμισαν οι πόλεις τύμπανα και σημαίες. Ορθή η αυγή στολίζει τα όνειρά μας κι η Ελλάδα λάμπει μες στα φώτα των ονείρων μας. Ο ήλιος πλυμένος με το καθάριο πρόσωπο στραμμένο στον άνθρωπο, χαιρετάει τους δρόμους που τραβούν στη μάχη. Αυτοκίνητα περνούν γεμάτα πλήθος. Αποχαιρετιούνται στις πόρτες και γελάνε ύστερα ακούγονται τ’ άρβυλα στην άσφαλτο, το μεγάλο τραγούδι των αντρίκιων βημάτων που μακραίνει και σβήνει στο βάθος του δρόμου, ως το βραδινό σταθμό με τα χαμηλωμένα φώτα. Εκεί τα τρένα περιμένουνε σφυρίζουν για λίγο έξω από την πόλη, ακούγονται οι αποχαιρετιστήριοι πυροβολισμοί κι ύστερα όλα σωπαίνουν και περιμένουν. Διαβάζουμε τα τελευταία παραρτήματα: Νικούμε. Νικούμε. Πάντα νικάει το δίκιο! Μια μέρα θα νικήσει ο άνθρωπος. Μια μέρα η λευτεριά θα νικήσει τον πόλεμο. Μια μέρα θα νικήσουμε για πάντα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet